Sungazing- Gledanje u Sunce forum za Balkan
Sungazing- Gledanje u Sunce forum za Balkan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sungazing- Gledanje u Sunce forum za Balkan

Sunazing i uzemljavanje će Vam pomoći da izlečite sve bolesti za kratko vreme
 
PrijemPortalGalerijaRegistruj sePristupi

 

 Da li sam indigo?

Ići dole 
AutorPoruka
cybermikan
Admin
Admin
cybermikan

Broj poruka : 518
Points : 1377
Reputation : 3
Datum upisa : 02.06.2010
Godina : 45
Lokacija : 7. Dimenzija

Da li sam indigo? Empty
PočaljiNaslov: Da li sam indigo?   Da li sam indigo? Icon_minitimeSub Jun 12, 2010 8:23 pm

Najčešće pitanje koje osobe, ja ih zovem „tragači“ postavljaju ,„jesam li ja od tih, jesam li ja indigo ili sam umislila/o...kako mogu znati? ...

Da li sam indigo? CD_KE845001

Spektar duginih boja,organizovana struktura podataka,sistem spektra ličnosti, pulsirajuće energetsko polje,sve bi to bili opisi onoga,što je prvo opisano u istočnjačkoj filozofiji,duhovnosti i misticizmu,kao AURA.U zadnjih pedesetak godina pronalazi i kod nas puteve za razumevanje,što kroz proučavanje visoko-frekventnih energetskih polja,što kroz petnaestak godina, proučavano,novo područje neuronauke, psihoneuroimunologiju...

Elektomagnetska energija,koja zrači iz svih živih organizama, nekim visoko-čulnim ljudima,daje mogućnost viđenja titrajućeg polja boja, aure, koja je nepogrešivi spoljni pokazatelj potencijala duše,koja otkriva ponašanje,karakter i nivo zdravlja osobe.

Najvažnija stvar u ljudskom životu je odnos prema svojoj „srži“, svom unutrašnjem svetištu duše ili srca.Tu leži najdublja čežnja ljudske duše za samoostvarenjem, za samorealizacijom.

Svaka osoba,kao malo dete zna,zatim zaboravlja KO je,zbog „meteža“ i nejasnoće odraslih...Potraga je prvo nesvesna, a zatim sve svesnije,postaje traženje puteva za realizaciju,ispunjenje svrhe svog postojanja.


Ako se svako usredsredi na lični doprinos,bez obzira,kako mu se može činiti mali i beznačajan, možda je moguće...

Osobe koje duboko čeznu,da njihov život i ono što rade,donosi najviše dobro, ne samo njima već i zajednici i celom čovečanstvu,prirodno pripadaju najvišim bojama spektra, koje možemo smestiti u istu porodicu, u porodicu emotivno - duhovnih boja.

Spektar koji ćemo razmotriti,u ovom kontekstu,počinje sa crvenom bojom,bojom niže frekvencije,u odnosu na visoko-frekventne boje spektra,čiji je simbolički predstavnik, indigo boja,boja jasnoće,svesti,boja koja odražava znanje,jasno sećanje duše,bez misaonog koncepta o svom pravom poreklu, božanskoj prirodi.

Transformacijom, transcedencijom,indigo koji uspe preovladati barijere, sačuvati potencijal,uravnotežiti se, prelazi u „kristal“,svetleću prirodu,koja je po svojoj prirodi isceliteljska.

Dakle,najčešće pitanje koje osobe, ja ih zovem „tragači“ postavljaju je, „jesam li ja od tih, jesam li ja indigo ili sam umislila(o)... kako mogu znati...

Svaka osoba koja traga,koja se pita,nosilac je „indigo svesti“.Jedino što je važno, koliko u ovom trenutku ima jasnoće viđenja,ima li problem u razumevanju i prihvatanju,razume li prirodu života ili joj se opire...muči li ga neispunjenost, osećaj nepripadanja...

U tekstu koji sledi,pronaći ćete osnovni okvir za razumevanje različitosti i onoga što je zajedničko pojedincima, zavisno o njihovoj najdubljoj, prirodnoj orentisanosti.

Svi smo u suptilnoj međusobnoj povezanosti, u kojoj smo svi JEDNO, u kojoj na kraju krajeva,nema boljih i lošijih.Neki među nama se samo bolje ovoga sećaju i u to stanje bitisanja i jedinstva,ući će pre ostalih,kako bi pomogli onima kojima pomoć treba.

Za prve tri porodice boja navedene su samo osnovne, zajedničke karakteristike,samo zato,pojedinačno će biti ukratko opisane boje koje pripadaju četvrtoj porodici - emotivno duhovne boje visokih frekvencija, čiji su simbolički i stvarni predstavnici - indigovci.

PORODICE BOJA:

1.FIZIČKA - usmerena na OKOLINU - (crvena,narandžasta,grimizna)
bave se opipljivom stvarnošću.

Da bi shvatili ko su i gde pripadaju,sve moraju „dotaknuti“,dakle,„komandni centar“ im je u vidnom,slušnom i taktilnom čulu.
„Živeti svoj život“, njima znači imati spoljašnje ogledavanje, vidljive pokazatelje ka spolja.
Žive odvažno, sa uživanjem i zanosom.
Rad vezan uz opipljivo,izvrsno snalaženje u „stvarnom“ svetu.
Pesma,ples,neki događaj,nešto što ih podstiče na akciju,to je za njih Bog,duhovnost.
Vole verske obrede,tu prisutnost i učestvovanje.
Treba im način da premoste jaz,koji primećuju da postoji,između njihovih potreba i verovanja, potrebe da prihvate sopstveno razumevanje duhovnosti.

2.FIZIČKA - usmerene na sopstveno TELO - (žuta,fizički oker)
komandni centar im je u solarnom pleksusu

Osetljivi su na spoljašnje podražaje.
Dinamiku života doživljavaju kroz biohemijske reakcije,unutar tela-fizički nemir- nagonske reakcije i napetost.
Uživati u životu,radu,slobodnim aktivnostima,njima znači spoznavati Boga.
Duhovno iskustvo(drevna mesta,hodočašća),za njih je fizički doživljaj(unutrašnji mir i dobrobit,talas oduševljenja i ekstaza).
Promene u duhovnim navikama,kod članova porodice ili prijatelja,u njima stvaraju otpor i strah.

3.MENTALNE BOJE - (mentalni oker - „požrtvovni“ i „ljupki“,zelena)
karakterišu ih umni procesi, razmišljanje.

Oni su logički mislioci, logički objašnjavaju čak i osećaje.
Više ih zanima neopipljiva stvarnost i ideje.
Razmišljaju o svetu i svom mestu u njemu.
Vole se igrati idejama i organizovanjem sistema.
Duhovnost je za njih,proučavanje zakona i principa višeg reda koji vlada svemirom, istraživanje raznih filozofija i verovanja,meditacije,crkveno pevanje,aktivizam, dobrotvorne organizacije,socijalni programi na području uže zajednice.
Nije im jasna koncepcija Boga,više sile,oni je pokušavaju otkriti,rešiti kao jednačinu, ali je ne osećaju.
Nekima od njih je Bog,kao strogi roditelj,žele se sa njim sjediniti,nadaju se,da će dobrim ponašanjem zaslužiti nagradu.
Najčešće se priklanjaju religijama,koje nude zbir zakona,pravila i propisa.
Smatraju da je osećajno proživljavanje vere nešto nisko, oni mir, red i sigurnost u skladu sa religioznim iskustvom,drže glavnim obeležjima dobro proživljenog života.

UPOZORENJE:

Nema „dobrih“ i „loših“ boja.Svaka boja spektra ima dobre i loše strane.
Svaka boja traži da se uravnoteži, da slabosti svede na najmanju moguću meru.
Etiketiranje bilo koje vrste, ne samo da nije poželjno već je i štetno .
Ove informacije neka Vam posluže za dublje uvide u našu bogatu prirodu i nek vam podare više razumevanja,naspram onih,koji tragaju kao i Vi ili vas ljute i čine vam se beznadežnima.

Niko na kraju,nije izgubljen, ako „vidite“, BUDITE svetlo onima,koji su još u mraku(ne palite svetlo naglo, mogu se uplašiti... ) i vaš život biće ispunjen smislom.

4.EMOTIVNO – DUHOVNE BOJE - (plava,ljubičasta,boja lavande,indigo,kristalna)

PLAVA BOJA

Zaokupljeni služenju drugim pojedincima,pa premalo vremena i pažnje poklanjaju svom sopstvenom duhovnom i emotivnom svetu.
Trebaju da nauče reći „ne“ i da ograniče svoje emotivno, fizičko i duhovno davanje.
Skloni su življenju u sferi osećaja,koji su za njih,stvarniji od opipljive okoline.
Sposobnost delovanja na osnovu osećaja,njihova je najveća prednost,ali može biti i najveća mana.
Krajnja osetljivost na osećajne vibracije drugih ljudi, može im otežavati pretvaranje onog,što snažno,intuitivno doživljavaju,u korisne informacije,pa ulaze u zbrkanost.
U drugima prepoznaju potencijal i dobre ideje, žele pomoći u realizaciji.
Pretpostavljaju da su i drugi tako osetljivi kao i oni,a često biraju one,koji ne primećuju,ono što njima ustvari treba.Često,tako sav teret,nose na svojim leđima i zato smatraju da se njihovi napori ne cene.
Gubitak samopoštovanja,pa kasnije i organske bolesti,mogu biti posledica „dopuštanja“ da ih se „iskorišćava“.
Treba da nauče,da se zaštite,od emocionalnog iskorišćavanja i da poklone sebi,više razumevanja i podrške,kako putem nebi „rasuli sve donesene darove“.
Za njih je Bog svemoćna snaga puna ljubavi i vodič kroz život.
Traže kontekst,religiju,sistem verovanja,koji je dovoljno velik, da obuhvati,ono što je njima poznato,traže „duhovni dom“, mesto za duhovni razvoj.

LJUBIČASTA BOJA

Najbolje od svih boja spektra,usklađena sa psihičkim,emocinalnim i duhovnim stanjem na zemlji.
Izuzetno osetljivi, razvijene intuicije.
Deluju snažno,sigurno i samopouzdano,ali su u stvari duboko osećajni,sumnjaju u sebe,
često su bili ispred svog vremena,ismevani i u neskladu sa okolinom,da su se emotivno povukli u sebe,te se zaštitili superiornošću i rezervisanošću.
Rođeni sa sposobnostima,da učine nešto značajno sa svojim životom i da bitno utiču na našu zajedničku budućnost.
Visoka samokritičnost im nalaže da sve učine brže, bolje i odmah.To im može stvoriti toliko griže savesti,samooptuživanja i samoprezira,da ih to može skoro paralisati.
Njihova usredsređenost na novčane nagrade i materijalno,može biti pogrešno shvaćena, a u suštini odražava nešo drugo.Materijalno za njih ima samo simboličko značenje i predstavlja dobru povezanost sa fizičkim svetom,predstavlja svest, da su za sprovođenje promena potrebna materijalna dobra i sredstva za podsticanje i motivisanje ljudi.Što se njih samih tiče, mogu živeti skromno,mada znaju da duhovno bogatstvo pokreće obilje.
Ostavljaju utisak preterane kritičnosti i sitničavosti, a zapravo su frustrirani, što drugi ne vide tako jasno viziju rešenja.
Oni vide i sliku i njene delove, vide i šumu i stabla.
Koncepciju šume shvataju na temelju svakog pojedinačnog stabla
Ako odbijaju živeti životom vizionara, potajno su nesrećni, žive život prožet gnevom,krivicom i patnjom, zato osobe koje su dobile ove darove, duguju sebi usklađivanje sa svojom dušom, delovanje u skladu sa svojom sudbinom
Njihov životni zadatak, njihov je božanski dogovor.

LAVANDA

Razmišljaju intuitivno,igraju se idejama,prepredpostavkama i tako rešavaju ili kreiraju.
Pomiču granice uobičajenog, otvaraju nove perspektive.
Sanjari,zanesenjaci,nisu zarobljeni ni prostorom, ni vremenom,novcem,ni tehnologijom.
Sposobnost sagledavanja drugih dimenzija,paralelnih svetova,svetove snova.
Lakše im je u svetu mašte,nego u emotivnoj i fizičkoj stvarnosti,nego u svetu savremene tehnologije.
Plutaju kroz život,praveći planove bez zamaranja oko realizacije.
Teško se prilagođavaju razlikama između stvarnog života i maštanja,možemo ih pogrešno shvatiti kao nemarne,ali oni jednostavno odlutaju u svoje svetove.
Osećaju kao da ih neko stalno gura u stvarnost, budi, a njima se spava.
Skloni samotnjaštvu i pribojavaju se da drugi ljudi neće shvatiti njihov način življenja.
Nisu vezani za porodicu i imaju malo bliskih prijatelja.
Treba im puno samoće,kako ne bi postali razdražljivi,ljuti i nervozni.
Poseduju jezičnu nadarenost pesnika upotpunjenu strastvenošću i predanošću umetnika
Vizuelne slike u njihovoj glavi,pravi su višečulni doživljaji.
Nisu sputane nikakvim utvrđenim duhovnim verovanjima,slobodno istražuju svaku ideju ili koncepciju.
Svaka kruta ili ograničavajuća koncepcija Boga,sistemi verovanja,koji se temelje na pravilima,zakonima ponašanja,njih jednostavno užasavaju.
Više biće žele spoznati na svoj način,kada to i kako njima odgovara.
Intuitivno shvataju alhemijske promene i nadprirodno,lako se „otkače“,kad ih nadahne muzika,vizuelni i mirisni nadražaji,crkvena zvona.
Sve iskušavaju,pokušavajući pronaći duhovnu zajednicu sa kojom će se poistovetiti, mada se nijednoj,koja počiva na nekoj dogmi ili sistemu verovanja,ne mogu i ne žele prikloniti.

Kako se čovečanstvo,kao deo eko-sistema razvija i menja,u skladu sa tom celinom, menjaju se i njeni delovi. Nove generacije,nosioci talenata,sposobnosti i fizičkih osobina,koje se bitno razlikuju od drugih boja aure.

INDIGO BOJA

Jedinstvene osobine,neophodne za razvoj čovečanstva.
Temperament objedinjuje muške i ženske osobine.
Oni shvataju šta znači,potpuno ostvareno ljudsko biće.
Teško podnose blizinu ljudi kojima je autentičnost strana.
Registruju osećajne, fizičke i psihičke signale neuobičajeno visokih frekvencija,zbog toga,njihov biohemijski sistem,brže dostiže tačku zasićenosti.Njihov nervni sistem je krajnje osetljiv,zbunjuje ih i zamara ono što je uobičajeno,različiti podražaji gotovo bole,pa se moraju isključiti i povući u sebe.
Deluju ponekad bezosećajno,mada duboko osećaju sve i mirno,saosećajno,daju drugima dovoljno prostora,da pronađu sopstvene odgovore.
Kao bebe nemaju plutajući pogled novorođenčeta, već širom otvorene oči.
Prirodno žive u visokim frekvencijama,treba im puno sna,nežno buđenje,kako ih ulazak u drugu frekvenciju ne bi zbunio i uplašio.
Razvoj deteta,razvoj spretnosti u rukama i koordinacija pokreta teku brže,istražuju na specifičan način.
Intelektualna živahnost i oštroumnost,istovremeno očaravaju i izluđuju ljude.
Njihovu inteligenciju je nemoguće meriti tradicionalnim,psihološkim testovima.
Od malena,dobro shvataju apstrakcije kao što su vreme, prostor, udaljenost.
Vole učiti ali i ne,i prilagođavati standardnim obrascima učenja,tradicionalnog obrazovnog sistema.
Njihov proces učenja,mora slediti njihov vlastiti ritam,svi podaci moraju biti međusobno povezani,oni ne uče nasumice i nepovezano.Oni istovremeno vide celinu i sve njene delove.
Ne pristaju na kompromise bez obzira na posledice.
„Autoriteti“ bez pokrića,uopšte ih ne zanimaju.
Oprezno biraju,kome će pokloniti svoje osećaje.
Ne pokoravaju se društvenim pravilima.
Njihov osećaj izolovanosti i usamljenosti,sličan je onom,što oseća svaka manjina.
Poseduju,već kao deca,društvenu inteligenciju,koja daleko nadmašuje njihov uzrast.
Osećaju tehnologiju budućnosti.
Ne sputavaju ih stare tradicije,navike ili sistemi verovanja,oni su u stanju,postići holističku duhovnost,unutrašnji hram jedinstva.
Njihova priroda je bez krivice i straha.
Oni ne vode na poznate načine,njihova snaga je u njihovoj ravnodušnosti prema uobičajenim priznanjima i nepristajanju na spletke i smicalice.
Dovode u pitanje uobičajenu praksu, autoritete, nelogičnosti.
Znaju da znaju.
Prirodno osećaju Više biće kao Beskrajnu svest.

Autor: Prof.def.Katica Buljan Herceg


Pronađite se...Smile

“Neka bude Svetlost…”
Nazad na vrh Ići dole
http://www.cybermikan-sungazing.org/
Matejjj
Početnik
Početnik


Broj poruka : 3
Points : 3
Reputation : 0
Datum upisa : 23.07.2013

Da li sam indigo? Empty
PočaljiNaslov: Re: Da li sam indigo?   Da li sam indigo? Icon_minitimeUto Sep 17, 2013 12:02 pm

Jako dobar tekst!
Nazad na vrh Ići dole
 
Da li sam indigo?
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Sungazing- Gledanje u Sunce forum za Balkan  :: Ostale teme :: Univerzalna duhovnost-
Skoči na: