Ime mi je Milos, rodjen sam i zivim u Smederevu. Star 29 godina. Ne bih sada govorio mnogo o mojoj proslosti i lutanjima, nije to toliko vazno. Vazno je ovo sto se sada desava.
Moje omiljene aktivnosti su: meditiranje, citanje knjiga (uglavnom duhovnost i meditacija, mitovi, bajke; povremeno i slusam audio knjige), setanje, gledanje filmova i serija (uglavnom SF, komedije, antiutopije, crtaci, dokumentarci...), slusanje ambijentalne i meditativne muzike... i to je uglavnom to. Srecom, imam dosta slobodnog vremena. Trenutno ne radim nigde.
TV (a ni radio) vec preko 5 godina gotovo da i ne palim, samo vikednom kada je engleska premier liga, to me jos uvek zanima.
Duhovnost mi nije strana. Otprilike 2 godine praktikujem meditaciju, radim neke tehnike, ali o tome necu ovom prilikom, vec kasnije u sekciji namenjenoj za to.
Do skora sam voleo blogovanje, bavio sam se pisanjem i izradom web sajtova, ali osim nekoliko mojih web sajtova i blogova, slabo je islo, uspeo sam da nadjem samo par klijenata i to je to. Cak sam ove godine nekoliko meseci imao i svoj portal o meditaciji, duhovnisti i zdravlju meditacijaupraksi.info na kome sam hteo da podelim korisne i prakticne info i savete iz pomenutih oblasti. Sajt, naravno, vise ne postoji jer sam na hostingu slucajno izbrisao bazu sajta. Imao sam bekap baze podataka ali nesto nije radilo, nije htelo da se updateuje. Ali nisam zalio, naprotiv, drago mi je sto se to desilo jer sam skinuo i tu obavezu i od tada ponovo imam vise vremena za meditaciju. Ipak je azuriranje sajta oduzimalo dosta vremena a i taj internet sharing, to jeste mnogo dobra i lepa stvar, ali i nema nekog smisla niti je dovoljno to ako ne podelis sa ljudima nesto novo, nesto sto je procvetalo iz tebe licno, i tako obogatis egzistenciju.
Sto se solarne joge tice, i ranije sam cuo nesto malo o tome, uglavnom na poslednjim stranama knjiga od Esotherie, gde su kratki opisi ostalih knjiga. I jedan moj poznanik preko neta je to vrlo kratko praktikovao ovog leta. Ovog ponedeljka sam bio na predavanju magazina "Zdrav zivot" (sada se zove "Ziveti zdravije") koje se odrzalo u nasem smederevskom Centru za kulturu. U foajeu dvorane su bile izlozene mnoge knjige medju kojima i vasa prva "Solarna joga". Knjigom sam odusevljen i hvala vam! Stigao sam negde oko polovine.
Juce sam probao prvih 10 sekundi i mnogo mi je prijalo, posebno mojim ocima koje su bas lepo vlazile od toga
Divan je i onaj dozivljaj kad zatvorim oci dok ne nestane onaj obris, deo slike, mada to mi je poznato, dozivljavao sam i ranije.
Odlucio sam da praktikujem redovno solar yogu, kad god budem mogao. Posto vec imam iskustva u meditaciji, verovatno ce mi ova tehnika ici lakse. Probacu da redovno navijam sat, da svaki dan ustajem oko 06:30 kada otprilike u mom gradu sunce izlazi. Odavno ne forsiram meditativne vezbe, dozvoljavam da se stvari dogode valjano, i radim ih kada sam raspolozen tokom dana, ali...sada je ipak pozeljno da uhvatim taj jutarnji period jer popodnevni moze vrlo lako da mi ode, posebno u ovom zimskom periodu. Danas sam bas hteo da nastavim sa vezbanjem popodne ali, jebi ga, naoblacilo se, nisam mogao da vidim gde je sunce.
Radio bih klasican program ujutru a popodne zagrevanje ociju, jer nosim naocare, imam dioptriju minus 4. Nadam se da je to OK. Jedino ne znam da li zagrevanje treba da radim dva meseca kako pise na vasem sajtu ili dve nedelje kako kaze Hira Ratan u jednom svom odgovoru? Probacu pa cu da vidim. Radicu odmah i klasican program i zagrevanje jer za sada mojim ocima prija gledanje u sunce...Valjda je to u redu...Sto se tice bosonogog stajanja na zemlji, to je u redu: ima u nasoj smederevskoj tvrdjavi prostora za to, ima onih staza sa ogoljenom zemljom, bez trave. I tajmer imam, nasao sam opciju u mobilnom. Ma sjajno, imam sve sto mi treba da startujem kako treba i radujem se tome!
)))))
Da, poceo sam i sa solarizacijom vode. Za sada staklenu flasu zatvaram njenim metalnim zatvaracem. Da li je neophodna staklena casa kao poklopac?