Sungazing- Gledanje u Sunce forum za Balkan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sunazing i uzemljavanje će Vam pomoći da izlečite sve bolesti za kratko vreme

PrijemPortalGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi

Novi drug clan :)

Ići dole 
5 posters
AutorPoruka
NewMystic
Moderator
Moderator
NewMystic

Broj poruka : 36
Datum upisa : 17.11.2010
Godina : 43

Novi drug clan :) Empty
PočaljiNaslov: Novi drug clan :)   Novi drug clan :) Icon_minitimeSre Nov 17, 2010 10:19 pm

Ime mi je Milos, rodjen sam i zivim u Smederevu. Star 29 godina. Ne bih sada govorio mnogo o mojoj proslosti i lutanjima, nije to toliko vazno. Vazno je ovo sto se sada desava.

Moje omiljene aktivnosti su: meditiranje, citanje knjiga (uglavnom duhovnost i meditacija, mitovi, bajke; povremeno i slusam audio knjige), setanje, gledanje filmova i serija (uglavnom SF, komedije, antiutopije, crtaci, dokumentarci...), slusanje ambijentalne i meditativne muzike... i to je uglavnom to. Srecom, imam dosta slobodnog vremena. Trenutno ne radim nigde.

TV (a ni radio) vec preko 5 godina gotovo da i ne palim, samo vikednom kada je engleska premier liga, to me jos uvek zanima.

Duhovnost mi nije strana. Otprilike 2 godine praktikujem meditaciju, radim neke tehnike, ali o tome necu ovom prilikom, vec kasnije u sekciji namenjenoj za to.

Do skora sam voleo blogovanje, bavio sam se pisanjem i izradom web sajtova, ali osim nekoliko mojih web sajtova i blogova, slabo je islo, uspeo sam da nadjem samo par klijenata i to je to. Cak sam ove godine nekoliko meseci imao i svoj portal o meditaciji, duhovnisti i zdravlju meditacijaupraksi.info na kome sam hteo da podelim korisne i prakticne info i savete iz pomenutih oblasti. Sajt, naravno, vise ne postoji jer sam na hostingu slucajno izbrisao bazu sajta. Imao sam bekap baze podataka ali nesto nije radilo, nije htelo da se updateuje. Ali nisam zalio, naprotiv, drago mi je sto se to desilo jer sam skinuo i tu obavezu i od tada ponovo imam vise vremena za meditaciju. Ipak je azuriranje sajta oduzimalo dosta vremena a i taj internet sharing, to jeste mnogo dobra i lepa stvar, ali i nema nekog smisla niti je dovoljno to ako ne podelis sa ljudima nesto novo, nesto sto je procvetalo iz tebe licno, i tako obogatis egzistenciju.

Sto se solarne joge tice, i ranije sam cuo nesto malo o tome, uglavnom na poslednjim stranama knjiga od Esotherie, gde su kratki opisi ostalih knjiga. I jedan moj poznanik preko neta je to vrlo kratko praktikovao ovog leta. Ovog ponedeljka sam bio na predavanju magazina "Zdrav zivot" (sada se zove "Ziveti zdravije") koje se odrzalo u nasem smederevskom Centru za kulturu. U foajeu dvorane su bile izlozene mnoge knjige medju kojima i vasa prva "Solarna joga". Knjigom sam odusevljen i hvala vam! Stigao sam negde oko polovine.

Juce sam probao prvih 10 sekundi i mnogo mi je prijalo, posebno mojim ocima koje su bas lepo vlazile od toga Smile Divan je i onaj dozivljaj kad zatvorim oci dok ne nestane onaj obris, deo slike, mada to mi je poznato, dozivljavao sam i ranije.

Odlucio sam da praktikujem redovno solar yogu, kad god budem mogao. Posto vec imam iskustva u meditaciji, verovatno ce mi ova tehnika ici lakse. Probacu da redovno navijam sat, da svaki dan ustajem oko 06:30 kada otprilike u mom gradu sunce izlazi. Odavno ne forsiram meditativne vezbe, dozvoljavam da se stvari dogode valjano, i radim ih kada sam raspolozen tokom dana, ali...sada je ipak pozeljno da uhvatim taj jutarnji period jer popodnevni moze vrlo lako da mi ode, posebno u ovom zimskom periodu. Danas sam bas hteo da nastavim sa vezbanjem popodne ali, jebi ga, naoblacilo se, nisam mogao da vidim gde je sunce.

Radio bih klasican program ujutru a popodne zagrevanje ociju, jer nosim naocare, imam dioptriju minus 4. Nadam se da je to OK. Jedino ne znam da li zagrevanje treba da radim dva meseca kako pise na vasem sajtu ili dve nedelje kako kaze Hira Ratan u jednom svom odgovoru? Probacu pa cu da vidim. Radicu odmah i klasican program i zagrevanje jer za sada mojim ocima prija gledanje u sunce...Valjda je to u redu...Sto se tice bosonogog stajanja na zemlji, to je u redu: ima u nasoj smederevskoj tvrdjavi prostora za to, ima onih staza sa ogoljenom zemljom, bez trave. I tajmer imam, nasao sam opciju u mobilnom. Ma sjajno, imam sve sto mi treba da startujem kako treba i radujem se tome! Smile)))))
Da, poceo sam i sa solarizacijom vode. Za sada staklenu flasu zatvaram njenim metalnim zatvaracem. Da li je neophodna staklena casa kao poklopac?

Nazad na vrh Ići dole
http://falundafagong.wordpress.com/
Zinko
Početnik
Početnik
Zinko

Broj poruka : 33
Datum upisa : 07.06.2010

PočaljiNaslov: Re: Novi drug clan :)   Novi drug clan :) Icon_minitimePet Nov 19, 2010 11:08 am

NewMystic ::

Juce sam probao prvih 10 sekundi i mnogo mi je prijalo, posebno mojim ocima
--------------------------------

Radio bih klasican program ujutru a popodne zagrevanje ociju, jer nosim naocare, imam dioptriju minus 4. Nadam se da je to OK. Jedino ne znam da li zagrevanje treba da radim dva meseca kako pise na vasem sajtu ili dve nedelje kako kaze Hira Ratan u jednom svom odgovoru? Probacu pa cu da vidim.
----------------------------------
Da, poceo sam i sa solarizacijom vode. Za sada staklenu flasu zatvaram njenim metalnim zatvaracem. Da li je neophodna staklena casa kao poklopac?
------------------------------------
Kako sam ja razmeo Hiru, zagrevanje očiju se radi stalno pre samog gledanja u sunce. Razlika je samo za one koji zbog bolesti očiju primenjuju dodatni period prilagođavanja na sunce pa jedan period rade samo zagrevanje (sunčamo lice bez gledanja u samo sunce).
Drugim rečima ako si već počeo da gledaš sunce pre toga si trebao da uradiš zagrevanje.
Poželjno je da staklenu flašu zatvaraš sa malom staklenom čašicom (najjednostavnije rešenje)...
I dobro nam došao u sunčano bratstvo...
Poz. Zinko
Nazad na vrh Ići dole
NewMystic
Moderator
Moderator
NewMystic

Broj poruka : 36
Datum upisa : 17.11.2010
Godina : 43

PočaljiNaslov: Re: Novi drug clan :)   Novi drug clan :) Icon_minitimePet Nov 19, 2010 6:31 pm

Da, pročitao sam Hirin savet da osobe sa očnim problemima treba prethodno da rade zagrevanje očiju pa posle dve nedelje da počnu da rade običan sungazing. Ali, posle sam pročitao na cybrmikanovom sajtu da zagrevanje može da se radi i u popodnevnom/predvečernjem terminu jer to pospešuje proces, pa reko, ajde da uradim takvu kombinaciju. Valjda može. A probao sam i jedan drugi savet Hire za osobe sa slabijim vidom: 5 sekundi gledanja u sunce pa zatvoriš oči dok ne nestane slika, i to sve uradiš 3 puta zaredom. Tako dve nedelje.
Međutim, nakon isprobavanja svega toga, zaista za sada ne osećam potrebu da radim te dodatne/prethodne tehnike. Nemam teškoće sa gledanjem u Sunce, prijatno mi je. Znači, imam slabiji vid, ali mi nije neugodno za oko. Tako da ću ipak raditi klasičan sungazing (povećavanje za 10 sekundi) + popodnevno zagrevanje radi pospešivanja celog procesa. Valjda je to u redu. Čisto da ne radim "baš kao što je napisano" već kako mi prija, a ako osetim potrebu da uvrstim dodatne metode, učiniću to. I sam Hira kaže da i običan, osnovni sungazing sam po sebi već popravlja vid.

Ako grešim, vi iskusniji me ispravite.

Nazad na vrh Ići dole
http://falundafagong.wordpress.com/
Randy
Početnik
Početnik
Randy

Broj poruka : 15
Datum upisa : 09.11.2010

PočaljiNaslov: Re: Novi drug clan :)   Novi drug clan :) Icon_minitimeSub Nov 27, 2010 8:38 am

NewMystic, zelim ti dobrodoslicu! I ja sam se skoro pridruzila ovom lepom sajtu i nadam se da cemo se super druziti! Smile
Nazad na vrh Ići dole
gandra99
Početnik
Početnik
gandra99

Broj poruka : 9
Datum upisa : 24.06.2011

PočaljiNaslov: Re: Novi drug clan :)   Novi drug clan :) Icon_minitimePet Jun 24, 2011 9:16 am

Zdravo svima!!!
Zovem se Dragan, imam 40 godina i zivim u Kuli-Vojvodina-Srbija. Za Sungazing sam chuo od jednog novosadskog rekonektichara. Trebalo mi je 15-tak minuta da nadjem Mikanov sajt, prochitam osnovne informacije i sachekam zalazak sunca... Sve se slozilo, kao da sam se ceo zivot pripremao za to!!! Trenutno sam na 170" Uspeo sam za ovih 20-tak dana da "ozrachim" josh 4 osobe, koje su se pridruzile nashem pokretu.... Chak i moj trogodishnji sin non-stop trazi "Vodu od Sunca" da pije Smile
Toliko za ovo javljanje. U zdravlju se gledali!!
Nazad na vrh Ići dole
Matejjj
Početnik
Početnik

Broj poruka : 3
Datum upisa : 23.07.2013

PočaljiNaslov: Re: Novi drug clan :)   Novi drug clan :) Icon_minitimeČet Avg 01, 2013 8:48 am

Pozdrav i od Matea iz Zagreba, novi sam tu i neznam nista o ovom..pa bi volio kada bi mi neko pojasnio.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: Novi drug clan :)   Novi drug clan :) Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Novi drug clan :)
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Novi blog o Sungazingu
» TV Jesenjin- emisija "Promenada"
» Novi sajt o Prizemljivačima koji se POKLANJAJU!!! :)
» Novi duhovni uvidi: Mentalni programi
» Novi sajt: Sangejzing nova nauka o uticaju Sunca na ljude

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Sungazing- Gledanje u Sunce forum za Balkan  :: Reklame, spamovi, razno :: Podelite sa nama-
Skoči na: