Sungazing- Gledanje u Sunce forum za Balkan
Sungazing- Gledanje u Sunce forum za Balkan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sungazing- Gledanje u Sunce forum za Balkan

Sunazing i uzemljavanje će Vam pomoći da izlečite sve bolesti za kratko vreme
 
PrijemPortalGalerijaRegistruj sePristupi

 

 Chakre

Ići dole 
AutorPoruka
Svjetlana
Početnik
Početnik


Broj poruka : 1
Points : 3
Reputation : 0
Datum upisa : 27.01.2012

Chakre Empty
PočaljiNaslov: Chakre   Chakre Icon_minitimePet Jan 27, 2012 7:45 am

Negdje sam procitala da ima veze sa chakrama kad pocinjes vidjeti boje u suncu (npr. ljubicastu). Ne mogu vise naci tu stranicu, dali mi netko moze pomoci.
Hvala
Nazad na vrh Ići dole
Dacha_del_sol
Početnik
Početnik


Broj poruka : 3
Points : 3
Reputation : 0
Datum upisa : 02.03.2012

Chakre Empty
PočaljiNaslov: Re: Chakre   Chakre Icon_minitimePet Mar 02, 2012 10:03 am

Čakra je reč iz Sanskrita, a označava točak ili vrtlog. Čakre su energetski centri koji regulišu tok energije kroz naš energetski sistem. Njihovo funkcionisanje odražava odluke koje donosimo u vezi sa načinom na koji odgovaramo na uslove u našem životu. Kako sazrevamo i čakre se razvijaju.

Čakre nisu fizičke. One su aspekti svesti na isti način na koji su aure aspekti svesti. Čakre su gušće od aura, ali ne tako guste kao fizičko telo. One imaju interakciju sa fizičkim telom preko dva glavna prenosača, endokrinog sistema i nervnog sistema. Svaka od sedam čakri je povezana sa jednom od sedam endokrinih žlezda i takođe sa grupom nerava koja se naziva pleksus. Stoga, svaka čakra može biti povezana sa određenim delom tela i pojedinim funcijama u okviru tela koje kontroliše pleksus ili sa endokrinom žlezdom koja se odnosi na tu čakru.

Sva naša čula i moguća stanja svesti, može se podeliti na sedam kategorija. Svaka kategorija može biti povezana sa određenom čakrom. Tako, čakre predstavljaju ne samo pojedine delove vašeg fizičkog tela, nego i određene delove vaše svesti.

Kada osećate napetost u svojoj svesti, osećate je u čakri povezanoj sa tim delom vaše svesti koji doživljava stres, i u delovima fizičkog tela koji su u vezi sa datom čakrom. Gde osećate stres zavisi od toga zašto osećate stres. Napetost u čakri otkrivaju nervi pleksusa povezani sa tom čakrom i ona se zatim prenosi na delove tela koje kontroliše pleksus. Kada se napetost nastavi tokom vremenskog perioda ili dostigne određeni nivo intenziteta, osoba stvara simptom na fizičkog nivou.

Simptom služi da saopšti osobi preko njenog tela šta ona radi sebi u svojoj svesti. Kada osoba promeni nešto oko svog načina življenja, dobije poruku koju joj saopšti simptom, simptom više nema razlog za postojanje i može se osloboditi, zavisno od toga šta osoba dozvoli sebi da veruje da je moguće.
Mi verujemo da je sve moguće. Mi verujemo da se sve može izlečiti. To je samo pitanje načina na koji se to radi.
Razumevanje čakri dopušta vam da shvatite odnos između vaše svesti i vašeg tela, i odatle da vidite svoje telo kao mapu vaše svesti.
Ono vam pruža bolje razumevanje sebe i ljudi oko vas.Ljudsko telo sa čakrama

Na slici možete videti ljudsko telo sa čakrama. Pogledajmo njihove asocijacije tela i uma.

Telo/Um asocijacije

Korena čakra - prva
Takođe poznata kao: Bezbednosni centar, Muladhara
Lokacija: Perineum, tačka između anusa i polnih organa
Boja: Crvena
Delovi tela: Limfni sistem, skeletni sistem(zubi i kosti), prostata kod muškaraca, bešika i sistem eliminacije, i donji ekstremiteti(noge - stopala, članci, itd.). Takođe i nos, pošto kao čulo mirisa spada u sredstvo opstanka.
Endokrina žlezda: Nadbubrežna žlezda


Čulo: Miris
Svest: Bezbednost, opstanak, poverenje, odnos prema novcu, kući, poslu. Sposobnost da čvrsto stoji na zemlji, da je prisutan ovde i sada. Sposobnost da dozvoli duhovnu ishranu, u osećaju zadovoljenja sopstvenog unutrašnjeg bića. Ova čakra takođe odražava vezu osobe sa njenom majkom i sa majkom Zemljom. Kako osoba oseća postojanje na Zemlji. Veza sa fizičkim telom. Simptomi ili napetosti u delovima tela koje kontroliše ova čakra pokazuje napetosti u delovima svesti osobe koje su povezane ovom čakrom. Napetost ovde se doživljava u nesigurnosti kao uopštenom filteru percepcije. Veća napetost se doživljava kao strah. Više od ovga se doživljava kao teror ili pretnja opstanku.
Element: Zemlja

Narandžasta(Sakralna) čakra - druga
Takođe poznata kao: Centar senzacije, čakra slezine, Hara, Svadhistana
Lokacija: Centar abdomena
Boja: Narandžasta
Delovi tela: Reproduktivni sistem, polni organi, slabinski splet živaca
Endokrina žlezda: Gonada
Čulo: Čulo ukusa, apetit
Svest: Ova čakra se vezuje za delove svesti koji se tiču hrane i seksa. Ovo je o komunikaciji tela sa bićem iznutra, o tome šta telo želi i šta mu treba, i šta ono nalazi prijatnim. Sposobnost da se imaju deca takođe su pridružena ovoj čakri.
Ova čakra se takođe vezuje za emotivno telo i spremnost osobe da oseti emocije.
Element: Voda

Solarni pleksus čakra - treća
Takođe poznata kao: Centar moći, Manipura
Lokacija: Solarni pleksus
Boja: Žuta
Delovi tela: Delovi tela pridruženi ovoj čakri uključuju mišićni sistem, kožu kao sistem, solarni pleksus, debelo crevo, stomak, jetra, i drugi organi i žlezde u regionu solarnog pleksusa.
Endokrina žlezda: Pankreas
Čulo: Čulo vida
Svest: Delovi svesti pridruženi ovoj čakri uključuju percepciju koja se tiče snage, kontrole, slobode, komotnosti koju su u mogućnosti da pruže sebi - lakoća postojanja. Mentalna aktivnost i mentalno telo su takođe pridruženi ovoj čakri. Čakra solarnog pleksusa je takođe povezana sa nivoom bića koju nazivamo ličnost ili ego.
Element: Vatra, Sunce.

Srčana čakra - četvrta
Takođe poznata kao: Životni centar ljubavi, Anahata
Lokacija: Središte grudi
Boja: Smaragdno zelena
Delovi tela: Ova čakra se vezuje za srce i sistem cirkulacije, srčani pleksus, koji pokriva pluća i čitavu zonu grudi.
Endokrina žlezda: Timus, kontroliše imuno sistem
Čulo: Čulo dodira, u gledištu odnosa osobe sa svojom unutrašnjošću, i posebno senzacija narandžaste čakre. Grljenje je dakle aktivnost srčane čakre. Kada neko grli, svestan je šta druga osoba oseća u sebi. Osetljivost kada smo dodirnuti pokazuje osetljivost srčane čakre.
Svest: Percepcija ljubavi, veze sa osobama bliske našem srcu, kao što su ljubavni partner, polubrat, polusestra, roditelji, deca. Teškoće sa disanjem ili plućima, pokazuju napetost u srčanoj čakri. Odnos osobe prema vazduhu odražava njen odnos prema ljubavi.
Element: Vazduh

Grlena čakra - peta
Takođe poznata kao: Centar izobilja, Visuddha
Lokacija: Podnožje grla
Boja: Nebesko plava
Delovi tela: Ova čakra kontroliše grlo i vrat, ruke i šake. Vezuje se za ručni ili vratni pleksus.
Čulo: Čulo sluha
Endokrina žlezda: Tiroidna žlezda
Svest: Aspekti izražavanja i prihvatanja. Izražavanje može biti u formi komunikacije kada jedan želi i šta želi, ili može biti umetničko izražavanje, kao kad slikar slika, igrač pleše, muzičar svira, koristeći neki oblik izražavanja da saopšti okolini šta oseća unutar. Izražavanje je povezano sa prihvatanjem.
Ova čakra se vezuje za osluškivanje intuicije i izgleda da Univerzum obezbeđuje sve potrebe bez ikakvog napora. Ovo je stanje naklonosti. Izobilje je dakle pridruženo ovoj čakri, kao aspekt bezuslovnog prihvatanja neophodnog da primimo izobilje Univerzuma.
Metafizički, ova čakra je povezana sa stvaralaštvom, stvaranjem, izražavajući u fizičkom svetu ispunjenje cilja.
Element: Etar, kao prelazak između fizičkog sveta duhovnog sveta. Na fizičkom nivou odgovara dubokom svemiru kao najsuptilniji fizički element.
Metaforički, reprezentuje odnos osobe sa njegovim prostorom, film koji se odvija oko njega.

Čeona čakra - šesta
Takođe poznata kao: Centar svesnosti, Treće oko, Ajna
Lokacija: Središte čela
Boja: Indigo, ponoćno plava
Delovi tela: Ova čakra se vezuje za čelo i slepoočnice, za karotidni pleksus.
Endokrina žlezda: Hipofiza
Čulo: Ekstra čulno opažanje, svi unutrašnji osećaji korespondiraju sa spoljašnjim i zajedno razmatraju duhovnu komunikaciju. Ovo uključuje na primer vidovitost(unutrašnje čulo vizije).
Svest: Ova čakra se vezuje za duboki unutrašnji nivo bića koji nazivamo Duh, tačka gledišta iz dubokog dela našeg bića koje Zapad neguje kao podsvesno ili nesvesno. To je mesto gde su nađene naše istinske motivacije, nivo svesti koji upravlja našim akcijama, u stvari našim životima.
Element: Unutrašnji zvuk, zvuk na koji onaj koji čuje u sebi, ne utiču čak ni spoljni događaji. Takođe srećemo u Istočnoj tradiciji kao neophodan preduslov za dalji spiritualni razvoj.

Krunska čakra - sedma
Takođe poznata kao centar kosmičke svesti, "Ja sam" centar, Sahasrara
Lokacija: Vrh glave
Boja: Bela, Ljubičasta
Delovi tela: Ova čakra se vezuje za vrh glave, mozak, i ceo nervni sistem
Endokrina žlezda: Pinealna žlezda
Čulo: Čulo empatije(uživljavanja), jedinstvo, doživljavanje tuđeg iskustva kao svog
Svest: Kao što je Korena čakra predstavljala našu vezu sa Majkom Zemljom, krunska čakra pokazuje naš odnos sa Ocem na Nebu. To reprezentuje našu vezu sa biološkim ocem, koja postaje model za naš odnos sa autoritetom, i kao krajnji cilj, sa Bogom. To je nivo duše.
Kada neko oseća doživljaj odvojenosti od oca, tada zatvara krunsku čakru, doživljava osećaj izolacije i usamljenosti, kao da je u školjci, i ima teškoće u kontaktu sa onima oko sebe.
Element: Unutrašnja svetlost, koja je ono što neko doživljava u najdubljem delu svesti svog bića, kao cilj žive svesti sa inteligencijom.
Takođe nazivano Bela svetlost. Metafizički, ona je razmatrana kao najsuptilniji elementod koga je ceo fizički univerzum stvoren.
Nazad na vrh Ići dole
Dacha_del_sol
Početnik
Početnik


Broj poruka : 3
Points : 3
Reputation : 0
Datum upisa : 02.03.2012

Chakre Empty
PočaljiNaslov: Re: Chakre   Chakre Icon_minitimePet Mar 02, 2012 10:05 am

Chakre Search%3Fq%3DCakre%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=Cakre&docid=D33pQkR9Caaq5M&sa=X&ei=M5tQT_S0JbPc4QTuvJXEDQ&ved=0CC8Q9QEwAQ&dur=372
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content
Chakre Empty
PočaljiNaslov: Re: Chakre   Chakre Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole
 
Chakre
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Sungazing- Gledanje u Sunce forum za Balkan  :: SUNGAZING- SOLARNA JOGA Naš sajt: http://www.cybermikan-sungazing.org :: Pitanja u vezi sungazinga-
Skoči na: