Sungazing- Gledanje u Sunce forum za Balkan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sunazing i uzemljavanje će Vam pomoći da izlečite sve bolesti za kratko vreme

PrijemPortalGalerijaLatest imagesRegistruj sePristupi

nekoliko pitanja

Ići dole 
3 posters
AutorPoruka
albert32
Početnik
Početnik

Broj poruka : 7
Datum upisa : 09.07.2011

nekoliko pitanja Empty
PočaljiNaslov: nekoliko pitanja   nekoliko pitanja Icon_minitimePon Feb 27, 2012 8:20 pm

Pozdrav svim sungazerima. Imam nekoliko pitanja, za koje se nadam da cu dobiti odgovore.

1.) Cuo sam da je od najvece vaznosti da covek prilikom gledanja u sunce bude sto vise opusten, odnosno, idealno bi bilo da je covek u stanju polu-sna, jer ce u protivnom efekti ili izostati ili ce doci sa velikim zakasnjenjem. Citajuci neku literaturu o autosugestiji nalazim da ima logike u ovome, jer autosugestija ima najjaci efekat kada je mozak u tzv. alfa stanju.

2.) Trenutno sam na 24 minuta gledanja, ali mi se i dalje cesto desava da se zatrepcem prilikom gledanja u sunce, pa mi suze krenu na oci. Evo recimo danas sam krenuo sa gledanjem u vreme 45 minuta pred zalazak, i morao sam da sacekam jos malo vise od 5 minuta kako bih mogao da se priviknem i pocnem sa gledanjem. Ima li tu neke pomoci (neke kapi za oci mozda Smile )?

3.) Negde sam procitao da ne vredi puno gledanje u sunce zadnjih 9 min. pred zalazak, jer suncevim zracima treba taman toliko vremena da stignu do zemlje, pa je sunce u tih zadnjih 9 min. u stvari ispod horizonta, a svetlost koju u to vreme vidimo ima dosta manju energiju. Da li je to tacno? (Pri tome znamo da u tim zadnjim minutima sunce promeni boju u oranz-crvenu zbog ugla prelamanja svetlosti kroz atmosferu...)

4.) U zimskim mesecima, posto se ne moze stajati na zemlji bosim nogama, ja praktikujem da kad dodjem kuci odmah posle gledanja u sunce da se drzim za metalni deo otvorenog kucista racunara onoliko minuta koliko sam gledao u sunce. Da li je to dovoljno?

5.) Pitao bih uvazenog gdina Miroslava Kisa da li je za ponovni rast kose rast kose izgovarao posebnu mantru, i ako jeste, kako je ona glasila?

6.) Uvazeni doktor sa snimka kaze da se melatonin i serotonin nece stvarati ukoliko nismo otisli na spavanje pre 22:30 i ukoliko smo posle podne pili kafu. Da li to vazi i za nas sungazere, odnosno, da li ispijanje kafe posle podne i kasno leganje u krevet mogu da umanje rezultate sungazinga?

Nazad na vrh Ići dole
chibasun
Početnik
Početnik

Broj poruka : 1
Datum upisa : 10.03.2012

nekoliko pitanja Empty
PočaljiNaslov: Re: nekoliko pitanja   nekoliko pitanja Icon_minitimeSub Mar 10, 2012 7:43 pm

Živim na moru već 51 godinu i do prvog mjeseca 2010.godine, sunčane naočale ( naravno sa tamnim staklima)bile su obavezan pribor i zaštitni znak. Uvijek su bile kraj mene, a jedan par obavezno u autu. Izbjegavao sam direktno gledanje u sunce. Sa prvim danom gledanja u sunce ostavio sam naočale i više ih ne koristim. Sa sungazingom počeo sam se baviti od 2010 godine i na kraju devetog mjeseca došao sam do 45 minuta. Tokom gledanja u sunce bilo je dana da sam gledao i više od 45 minuta. Znao sam gledati i kod izlaska i kod zalaska sunca. Kada sam osjetio da mi je previše sunca ,jednostavno sam prekidao gledanje. Na kraju ciklusa stao sam sa redovnim gledanje i počeo sam povremeno gledati kada god bi bio u prilici ,ali naravno samo za vrijeme zlatnog sata. Tokom 2011 gledao sam i po 30 minuta ,ali ne više od toga. Nebrojeno je pozitivnih efekata koje sam dobio osim boljeg zdravlja. Počeo sam se baviti iscjeljivanje i to pomoću viska. Bioenergetski potencijal mi je stalno u rastu. Smršavio sam i do 10 g., imam osjećaj da kontroliram stres tj. da upravljam njime, (imam izuzetno stresan posao i stalno sam na putu i u komunikaciji sa ljudima),popravio sam komunikaciju sa ljudima i dr.Krvna slika mi je bolje nego prije 20 godina Krajem godine kupio sam knjigu Solarna joga,pročitao sam je i odlučio sam proći kroz gledanje još jedanput, ali kako mi gledanje ne stvara nelagodu ,počeo sam prije neku dan sa 25 minuta. Sada dnevno povećam gledanje cca po 1 minutu. Osjećam - užitak i punjenje energijom. Pitanje je da li sam možda pretjerao sa gledanjem? U sunce bih mogao gledati svaki dan i više od 45 minuta. Da li neko ima iskustva o tome da li je to štetno.
Pozdrav svime sungazerima,
chibasun
Nazad na vrh Ići dole
Jolex
Početnik
Početnik

Broj poruka : 5
Datum upisa : 17.07.2010

nekoliko pitanja Empty
PočaljiNaslov: Re: nekoliko pitanja   nekoliko pitanja Icon_minitimeSub Apr 07, 2012 5:47 pm

Evo mojih zapazanja: Sunce i 45 min. pred zalazak moze biti toliko jako da ne mozes gledati nikako pa je treptanje i suzenje opravdano. To zavisi od UV indaksa i "cistoce atmosfere." Dovoljno je gledati ne direktno, nego pod nizim uglom dok sjaj sunca ne oslabi.
Zadnjih devet minuta nema nikakve veze i sunce je manje ili vise crveno na zalasku u zavisnosti da li je vazdusni front na pocetku ili na kraju nailaska.
Po meni je najveca greska pokusavati se uzemljiti preko elektricnih uredjaja ili takozvane "zemlje" na uticnici od struje. Tako kupimo i elektro smog koje nase telo do tada nije imalo. Uzmimo na primer mlaz negativne (otrovne) vode koji curi iznad nas i pada u jedno jezero. Ako stavimo ruku na mlaz te vode nasa ruka ce primiti kontaminaciju. Ako se odmaknemo od mlaza i stavimo ruku u jezero to nece biti slucaj, jer je jezero apsorbovalo tu kolicinu otrova. Slicno je i sa kucnim uzemljenjem.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

nekoliko pitanja Empty
PočaljiNaslov: Re: nekoliko pitanja   nekoliko pitanja Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

nekoliko pitanja
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Katastrofa dolazi, svet ima samo još nekoliko godina
» Pitanja
» NOVE TEME I NOVI POSTOVI
» Par pitanja u vezi podloge
» Često postavljana pitanja i odgovori!

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Sungazing- Gledanje u Sunce forum za Balkan  :: SUNGAZING- SOLARNA JOGA Naš sajt: http://www.cybermikan-sungazing.org :: Pitanja u vezi sungazinga-
Skoči na: