Sungazing- Gledanje u Sunce forum za Balkan

Sungazing- Gledanje u Sunce forum za Balkan

Sunazing i uzemljavanje će Vam pomoći da izlečite sve bolesti za kratko vreme
 
Početna stranicaPortalGalleryRegistracijaLogin

Share | 
 

 Naučni dokaz da se starenje može USPORITI ili čak ZAUSTAVITI!

Go down 
Autor/icaPoruka
Admin
Admin
Admin
avatar

Broj poruka : 518
Points : 1377
Reputation : 3
Datum upisa : 02.06.2010
Godina : 44
Lokacija : 7. Dimenzija

PostajNaslov: Naučni dokaz da se starenje može USPORITI ili čak ZAUSTAVITI!   sri pro 15, 2010 3:31 am

E*K*S*K*L*U*Z*I*V*N*O

Samo na našem sajtu direktna NAUČNA potvrda tvrdnji Sanmastera Hire Ratan Maneka:

Naučni dokaz da se starenje može USPORITI ili čak ZAUSTAVITI!

http://www.cybermikan-sungazing.org/sangejzingibesmrtnost.htm

Deo navoda:

Tekst omogućio:
Sanjogi prof.biologije Savić Nenad, Palić, Subotica, Srbija

Dramatika života

Tek pre tri godine (1998) naučnici su utvrdili da telomeraza igra odlučujuću ulogu u deljenju ljudskih ćelija. Pri svakom deljenju, jedan deo telomeraza se potroši. Najkasnije posle 75 deljenja zaliha je iscrpljena, ćelija izumire. Naučnici u Teksasu sada su, međutim, došli do saznanja da se odumiranje ćelije može sprečiti dodavanjem telomeraze. U laboratorijskim uslovima, uvođenjem telomeraze zaustavljeno je izumiranje ćelija!

Živeti, znači stariti. Od trenutka kad smo došli na svet, starimo. Starenje je nemenljiv sastojak našeg života, ali je istovremeno i osnov naših pojedinačnih sudbina. U smislu evolucije, starenje kod ljudi je svojevrsna pojava, jer Homo sapiens (savremen čovek prim. prev.) živi duže od gotovo svake vrste sisara na ovoj planeti.
No, zašto ćelije, organi i delovi organa tokom života smanjuju svoje funkcije i na kraju odumiru, do danas je čak i za nauku delimično ostalo zagonetno. Hormoni u tome - toliko je bar izvesno - igraju ključnu ulogu. Kad telo proizvodi manje hormona, tad starimo.
Tako se dolazi do pitanja: može li čovek da pomeri tačku od koje počinje starenje time što bi jednostavno nadomestio nedostajuće hormone? Da li je, čak, moguće i to da se zauvek ostane mlad? .... Ostatak teksta samo na našem sajtu....


Komentar Sanjogi instruktora,
Miroslava Kiša- cybermikana:

Ovo istraživanje je objavljeno pre 12 godina i po toj objavi nije mnogo odjeknulo u javnosti. Preneli su ga neki pisani mediji i sve se zaustavilo na tome. Međutim ono danas ima novu snagu. Ćelije za svoje gorivo za rad koriste hormon melatonin koji luči pinealna žlezda ili epifiza. Melatonin se luči uveče po mraku kada spavamo ali samo ako smo ispunili najglavniji uslov a to je da smo primili dovoljnu količinu sunčevog svetla po danu preko očiju. Na taj način se po danu luči iz pomenute žlezde seratonin odnosno hormon sreće i zadovoljstva koji potiče lučenje melatonina u periodu od 2-3h ujutro u najvišim granicama.
Melatonin pomaže povećanu telomerazu ćelija. Stoga je logično zaključiti da povećane količine pospešuju uspešnije mnogo brojniju telomerazu nego kada su u pitanju manje količine melatonina. Kako starimo sve nam se slabije luči melatonin a ćelije nemajući svoje pogonsko gorivo lagano izumiru.
Sa izumiranjem ćelija izumire i naše tkivo, koža i ostali organi. Taj proces se zove starenje. Povećanim primanjem sunčevog svetla preko očiju i radi lučenja hormona seratonina po danu a noću melatonina koji je ključni faktor pri telomerazi, čovek je u stanju da drastično uspori ili čak zaustavi propadanje svog organizma, odnosno starenje.
Konačno na ovaj pomenuti način možemo sa sigurnošću dokazati tvrdnje Sanmastera Hire Ratan Maneka da se povećanim primanjem sunčevog svetla (sangejzingom ili solarnom jogom) usporava starenje ili se čak zaustavlja a telo se podmlađuje...... Ostatak teksta na našem sajtu...

http://www.cybermikan-sungazing.org/sangejzingibesmrtnost.htm


[Vrh] Go down
http://www.cybermikan-sungazing.org/
sunceoko
Početnik
Početnik
avatar

Broj poruka : 13
Points : 22
Reputation : 7
Datum upisa : 05.06.2010

PostajNaslov: Re: Naučni dokaz da se starenje može USPORITI ili čak ZAUSTAVITI!   sri pro 15, 2010 1:16 pm

[Vrh] Go down
 
Naučni dokaz da se starenje može USPORITI ili čak ZAUSTAVITI!
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Sungazing- Gledanje u Sunce forum za Balkan  :: SUNGAZING- SOLARNA JOGA Naš sajt: http://www.cybermikan-sungazing.org :: Nauka i sungazing-
Forum(o)Bir: