Sungazing- Gledanje u Sunce forum za Balkan
Sungazing- Gledanje u Sunce forum za Balkan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sungazing- Gledanje u Sunce forum za Balkan

Sunazing i uzemljavanje će Vam pomoći da izlečite sve bolesti za kratko vreme
 
PrijemPortalGalerijaRegistruj sePristupi

 

 Nastanak čoveka i religija

Ići dole 
AutorPoruka
cybermikan
Admin
Admin
cybermikan

Broj poruka : 518
Points : 1377
Reputation : 3
Datum upisa : 02.06.2010
Godina : 45
Lokacija : 7. Dimenzija

Nastanak čoveka i religija Empty
PočaljiNaslov: Nastanak čoveka i religija   Nastanak čoveka i religija Icon_minitimeNed Apr 20, 2014 7:31 pm

"Otkrivanje o postanku čoveka"

Tekst sakupio i objedinio, glavni Admin foruma,
Miroslav Kiš Cybermikan


Ko ne istražuje kako smo postali nije dovoljno svestan!

Na početku je važno da shvatimo da imamo najmanje DVA stvoritelja. I ovim znanjem SVA religija će pasti u vodu jer će je ova objava proglasiti ništavnom.

Dakle,
Prvi je po jevrejima Ha šem, hindusima Brahman, ili po meni sveprisutna inteligencija svog postojanja, sve u svima (sveprožimajuća informacija svega). Ili naprosto nevidljivi BOG- sve što postoji, koji je vandimenzionalni, a ujedno i sam svoje stvorenje i mi kao deo njega! Ili jednostavno Prastvoritelj svega.

Drugi je/su po sumerima anunaki tj. oni koji su sišli sa neba na Zemlju- dakle vanzemaljska civilizacija. Najpoznatiji među njima su dva brata Enki i Enlil koji su nas genetski unapredili, koji su se zavadili dokle će ići njihov eksperiment i čiji uticaj je prisutan na Zemlji do dana današnjeg. Ova dva brata su nam ostavili polaritet u amanet u smislu dobra i zla, muško i žensko, te se time svrstavaju u principe koji postoje kao polaritet.


Prastvaranje od strane BOGA tj. Prastvoritelja

Nauka je dokazala da nebeskim telima poput meteora, kometa i dr. koji padaju na planete dolaze i gradivni elementi života sa njima. To se zove Panspermija tj. razmnožavanje Boga.

http://erudijum36.com/tag/panspermija/

Tako je taj svepostojeći BOG- Prastvoritelj koji je sve u svima i svo svoje stvorenje, pre mnogo miliona godina posejao svoje seme i na Zemlju, to seme je uzraslo i dalo različite plodove tj. vrste. Jedna od vrsta je bio i predak savremenog čoveka odnosno neandrtalac. Jednog momenta BOG- Prastvoritelj je video da ta vrsta ima predispozicije da postane dovoljno svesna sebe ako se izvrše neke izmene na njenim genetskim materijalom te je "poslao" anunakije da to izvrše. Naravno sa njihovog ugla gledišta oni su pravili sebi robove, a BOG- Prastvoritelj je iskoristio tu priliku da ima još jednu vrstu pomoću koje će se spoznavati još više u svom samoodržanju. Na taj način mi imamo nepisani ugovor postojanja, da živimo na Zemlji, i da sve više samospoznajemo sebe kroz rad na sebi i svom unapređivanju kako bismo se iskazali kao jedinke i kao nešto što je posebno i unikatno. Svaki osećaj u našem životu koji preživimo i doživimo služi njemu da on održava svoju kreaciju, te smo pozvani da s time u vezi živimo sami sebe, a ne neke nametnutne društvene norme ili religiozna ograničenja.

Da bi BOG- Prastvoritelj ubrzao našu evoluciju (rećićemo u svojoj milosti jer bi za to bile potrebne još milioni godina, da dosegnemo ovo što smo danas), dopustio je anunakijima da izvrše genetske manipulacije nad našim precima, i ovde dolazimo do našeg drugog stvaranja.

Prvo stvaranje je bilo predstvaranje i kasnije postojanje kroz napredak (evoluciju) kao vrste, a drugo od strane anunakija, stvaranje unapređene postojeće vrste koju je BOG- Prastvoritelj začeo.

Dakle, moje delovanje NIKADA nije bilo po pitanju BOGA- Prastvoritelja kao apsoluta o kojem sam gore pisao, kao naš PRVI slučaj stvaranja, nego o tim anunakijima koji su se predstavili našim precima kao bogovi i koji su bili sa njima na Zemlji. Nema sumnje da su oni za naše pretke to i bili obzirom da su ih genetski izmenili i time postali njihovi stvaraoci. Kao kada biste vi genetski izmenili neku životinju i dali joj svest čoveka, za nju biste bili njen tatica stvaranja tj. bog.


Sastojci DNK otkriveni u međuzvjezdanom prostoru
11.03.2013.
Autor: Barbara Arbanas Kovačević
Matrix World

Nastanak čoveka i religija A_lam_12

Građevni blokovi života bi mogli potjecati iz sićušnih ledenih zrnaca koja čine plin i prašinu koji se nalaze između zvijezdi i mogli bi biti ključ za razumijevanje nastanka života na planetima. Istraživači su otkrili vrlo važan par prebiotičkih molekula u ledenim česticama međuzvjezdanog prostora. Kemikalije, otkrivene u ogromnom plinskom oblaku udaljenom oko 25 000 svjetlosnih godina od Zemlje bi mogle biti preteča ključne komponente DNK te bi mogle igrati određenu ulogu pri stvaranju važnih amino kiselina.

Među prebiotičkim molekulama otkrivenim od strane skupine studenata astronomije iz Virginije nalazi se molekula zvana etanamin za koju se smatra da proizvodi adenin, jedan od četiri nuklea koji formiraju prečke DNK. Druga novootkrivena molekula, zvana cijanometanimin, igra određenu ulogu u stvaranju amino kiseline alanina – ključnog biološkog procesa.

   „Otkriće ovih molekula u međuzvjezdanom oblaku plina znači da važni građevni blokovi DNK i amino kiselina mogu „sijati“ novonastale planete kemijskim prekursorima života,“ rekao je Anthony Remijan s Nacionalnog radio-astronomskog opservatorija (NRAO).

Nastanak čoveka i religija Spaced11

U svakom slučaju, riječ je o međuzvjezdanim molekulama koje su dio međufaze od nekoliko koraka što na kraju rezultira konačnom biološkom molekulom. Detalji procesa ostaju nejasni no ova nova otkrića pružaju novi uvid u to gdje se ti procesi javljaju.

   „Moramo provesti daljnje eksperimente kako bismo bolje shvatili djelovanje ovih reakcija no to bi mogao biti jedan od prvih koraka prema biološkim kemikalijama koje se javljaju u sitnim ledenim zrncima,“ izjavio je Remijan.

Prema istraživačima, ovo je otkriće omogućila nova tehnologija koja ubrzava proces prepoznavanja „otisaka“ kozmičkih kemikalija. Sposobnost prepoznavanja promjenjive sekvence je vezana uz mogućnost određivanja određenih količina energije koja se emitira ili apsorbira što je do sada bilo uglavnom nemoguće. Nove su laboratorijske tehnike astrokemičarima omogućile mjerenje karakterističnih obrazaca takvih radio frekvencija određenih molekula. Astronomi kažu da prikupljanjem takvih informacija mogu sparivati uzorke koji otkrivaju dokaze o određenim molekulama.

U laboratorijima Sveučilišta Virginia i Harvard-Smithsonian centra za astrofiziku su se mjerile radio emisije cijanometanimina i etanamina, a frekventni su uzorci tih molekula kasnije uspoređeni s podacima dostupnim javnosti, a koji su dobiveni istraživanjem pomoću GBT-a (Green Bank Telescope) u razdoblju između 2008. i 2011.g.

Dok mnogi ovo otkriće smatraju revolucionarnim, astronomi ostaju rezervirani jer kažu da su potrebna dodatna istraživanja. No, ipak, ovo bi otkriće moglo povećati izglede za pronalaženjem vanzemaljskog života. Vanzemaljska je inteligencija česta tema među astronomima, biolozima i javnosti. Trenutno je NASA-in rover Curiosity na Marsu zadužen za potragu za vanzemaljskim životom, a mnoge će buduće misije američke svemirske agencije također tražiti znakove organskih spojeva na asteroidima i kometima.


NOVI DOKAZI O ŽIVOTU VAN NAŠE PLANETE:

Otkriven fosil vanzemaljskog organizma? (VIDEO)
13.03.2013 20:06-01:10
Izvor: Daily Mail

Nastanak čoveka i religija News_110

Strukture koje podsećaju na alge pronađene su u fragmentima meteorita koji je prošle godine pogodio Šri Lanku i dokazuju da život postoji i van Zemlje. Naučnici, takođe veruju da su patogeni poput SARS virusa stigli na Zemlju iz dubokog svemira.
Rad koje je objavio međunarodni tim naučnika prikazuje slike meteorita napravljene pod mikroskopom na kojima se vide oblici koji podsećaju na primitivne organizme. Autori su ubeđeni da je to dokaz panspermije – hipoteze da život postoji u celom Univerzumu i da ga prenose meteoriti i asteroidi. Ipak, skeptici već dovode u pitanje metodologiju njihovog rada, prenosi Dejli Mejl.

Profesor Čandra Vikramasinge iz Bekingemskog centra za astrobiologiju tvrde da je zaista reč o dokazu postojanja vanzemaljskog života. On je bio vođa tima naučnika koji su rad objavili u Žurnalu o kosmologiji. Istraživali su 628 predmeta, koji su “jasno identifikovani kao mogući delovi meteorita” koji se raspršio nad Šri Lankom. Na tri komada pronašli su fosilizovane biološke strukture utisnute u kamen.

Štaviše, tvrde da su njihovi testovi isključili mogućnost kontaminacije zemaljskog porekla. Tim je objavio slike sa nečim što je prema njihovim tvrdnjama mikrofosil bogat ugljenikom, prečnika oko 100 mikrometara. Još jedna slika pokazuje, kako kažu, dobro sačuvanu flagelu dugačku 100 mikrometara, ali prečnika samo dva mikrometra.

Istraživači tvrde da ovakva konfiguracija ukazuje na to da je organizam bio “u oblasti niske gravitacije i niskog pritiska, kao i da je isušen brzim zamrzavanjem”, što se poklapa sa uslovima u svemiru.

Ranija studija koju je predvodio profesor Vikramasinge i koja je objavljena u januarskom izdanju Žurnala o kosmologiji, takođe tvrdi da su pronađeni “mikroskopski dijatomi”, odnosno osnovna forma alge, u uzorcima meteorita. Međutim, profesor je priznao da su tada žurili sa ispitivanjima i da on i njegove kolege nisu sasvim sigurni da je kamen koji su analizirali bio deo meteorita.

Kako bi potvrdili da je zaista reč o vanzemaljskom životu, naučnici su merili hemijski sastav uzoraka, kako bi utvrdili njihovo poreklo, tvrdeći da nizak nivo azota isključuje mogućnost kontaminacije zemaljskim organizmima.

Profesor Vikramasinge, matematičar po struci, tvrdi da su mikrobi iz svemira stigli na našu planetu na kometi i da su se zatim “razmnožili” u oblik života kakav je nama poznat pre 3,8 milijardi godina. On takođe veruje da su patogeni poput SARS virusa stigli na Zemlju iz dubokog svemira.

“Mi smo svi vanzemaljci i imamo iste kosmičke pretke”, rekao je kada je objavljena njegova januarska studija, koja je bila žestoko kritikovana u naučnim krugovima.

Inače, Vikramasinge bio je na čelu Centra za astrobiologiju Univerziteta u Kardifu do pre dve godine, kada su ukinuta sredstva za njegovo finansiranje.

Kontroverzni profesor, jedini naučnik koji je svedočio protiv evolucije u čuvenom kreacionističkom suđenju 1981. u Arkanzasu, od tada ima privatnu kompaniju koja radi zahvaljujući donacijama. Kritičari već izvrgavaju ruglu njegove poslednje tvrdnje i krive manjkavosti u metodologiji ispitivanja. Najveći problem je što drugi naučnici ne vide dovoljno dokaza da je ispitivani kamen zaista potekao od meteorita.

Uz to, pošto je 2004. pao meteorit na isto mesto u Šri Lanki, naučnici smatraju da je možda reč o starim uzorcima koji su mogli za to vreme biti kontaminirani.

Rock solid proof of alien life?
fossilized algae found inside Srilanka Meteorite


Nastanak čoveka i religija Orig10

Izvor:
http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2013&mm=03&dd=12&nav_id=694575

Ideja o tome da je univerzum um tog BOGA- Prastvoritelja, odn. sveprisutne inteligencije sveg svog postojanja i sve u svima, je i ova slika kao i novinski natpis o najnovijem otkriću naučnika:


Fizičari pronašli dokaz da svemir funkcionira kao divovski mozak?

od snowman na Veljača 8, 2013

Znanstvenici i pisci znanstvene fantastike već desetljećima propagiraju ideju da je svemir poput divovskog mozga. U današnje vrijeme neki fizičari govore da bi moglo biti i dokaza da je to u stvari točno. U određenom smislu.

Nastanak čoveka i religija Svemir10

Prema jednom proučavanju, objavljenom u časopisu Nature’s Scientific Report, svemir bi se mogao razvijati na isti način kao neki divovski mozak – s električnim pražnjenjima između moždanih stanica predstavljenih u obliku galaksija koje se šire.

Rezultati računalne simulacije pretpostavljaju da je ”dinamika prirodnog rasta”, odnosno način na koji se sustavi razvijaju, ista za različite vrste mreža bilo da je to internet, ljudski mozak ili svemir kao cjelina.

Suautor te studije, Dmitri Krioukov sa Sveučilišta Kalifornija u San Diegu, rekao je da iako takvi sustavi sad izgledaju jako različito, oni su se razvili na jako slične načine. Rezultat toga je da se svemir zaista razvija poput mozga. Ova studija postavlja ozbiljna pitanja o tome kako svemir funkcionira, nastavlja Krioukov.

“Za fizičara to je jedan neposredni signal da nešto nedostaje u razumijevanju procesa u prirodi,” rekao je za Space.com.

Njihova simulacija napravljena je kroz model svemira u samim početcima, ubrzo nakon velikog praska, i proučavala je kako su se kvantne jedinice prostor-vremena koje su manje od subatomskih čestica, umrežavale između sebe dok je svemir rastao.

Otkrili su da je ta simulacija identična procesima koji se odvijaju u drugim mrežama. Neke poveznice među sličnim dijelovima rezultirale su ograničenim rastom, dok su druge djelovale poput željezničkih čvorišta od kojih se moglo ići prema mnoštvu mogućnosti za različita spajanja. Na primjer, neke veze su ograničene i slične, poput slučaja kada neka osoba koja voli sportove posjećuje mnogo sportskih web stranica – a neke su važne i spajaju se s mnogim drugim dijelovima mreže, poput internetskih tražilica Google i Yahoo.

Ne, to ne znači doslovno da svemir “razmišlja”, već kako je prethodno istaknuto, to bi moglo značiti da postoji puno veća sličnost između jako malog i jako velikog, od onoga što  na prvi pogled pretpostavimo.

Izvor: HuffPost
Izvor: http://znanost.geek.hr/clanak/fizicari-pronasli-dokaz-da-svemir-funkcionira-kao-divovski-mozak/#ixzz2NHnuuBLD

Nastanak čoveka i religija Neuron10


Tetragramaton YHWH ili JHVH

Što se tiče JHVH- to je pogrešno protumačeno da se radi o nekoj osobi. JHVH je tetragramaton tj. najjači princip od kog sve kreće.
Pokretač stvaranja kao recimo kiseonik, vodonik, zemlja i vatra- tj elementi života (zapazite da fali PETI element koji je po meni kosmička živa sila ili prana, drugo ne vidim šta bi moglo da bude, a da je toliko važno za naš opstanak od kosmičke sile). O ovom tetragramatonu isto govori verovali ili ne i spiritualni satanizam.

Dakle, reč JAHVE ili JHVH se ne odnosi na nekog judejskog boga nego na opšte elemente života kako sam napisao gore! Taj tetragramaton je poznat još i kao "Drvo života" Čovek je u suštini sastav ovih 4+1 elemenata tj. "Ja sam onaj koji sam" princip. Zemlja kao koštani skelet i koža, 80% smo voda, dišemo vazduh, vatrene su nam misli jer su energija, i živimo od kosmičke prane. To je simbol opšteg stvaranja odnosno postojanja, ne ime nekog jevrejskog boga.

Nastanak čoveka i religija Treeof10

Nastanak čoveka i religija Four2010

Nastanak čoveka i religija 48072810


Anunaki Enki, Enlil i njihov otac Anu

Što se tiče anunakija najpoznatiji su nam dvojica i to Enki i Enlil. Enki je bio naučnik i reč EN-KI znači doslovno bog zemlje, a Enlil je bio general nebeske komande koja je upravljala matičnim brodovima nad Zemljom, te EN-LIL zato i znači bog neba. Njih dvojica su bili polubraća i imali su oca po imenu Anu. Pošto je Enki bio svo vreme prisutan na Zemlji i sporovodio razne genetske eksperimente, imao je veći uticaj nego njegov polubrat Enlil. Drevni judeo-prehrišćanski Paganizam je sam Enki osnovao i imao je za cilj da se čovek poveže sa prirodom i da napreduje svešću, za razliku od svog polubrata Enlila koji je želeo da ljude drži na nivou malo većim od životinje i da ima kontrolu nad njima. Enki je slika Satane, a Enlil je slika biblijskog boga. Inače reč "Satana" NEMA nikakve veze sa nekim ličnim imenom, nego sa titulom koja u prevodu znači "POBUNJENIK". Enki se pobunio ili satanio kasnije protiv plana Enlila i Anua, da se unište ljudi potopom jer su mislili da im je eksperiment pošao u krivu stranu. Zato je Enki po Sumerima javio Noi da sagradi arku i da spasi sebe i celu svoju porodicu, jer bolesni Enlil i Anu imaju nameru da unište čovečanstvo.  Anunaki su u suštini imali za cilj da od postojeće vrste neandrtalaca naprave napredniju vrstu koja će za njih rudariti rudu i biti im robovi. Poznata istorija mnogo govori o robovlasničkom društvu u vreme Sumerije, Vavilona, Egipta... što jasno potvrđuje ovu priču.

U principu to je izgledalo ovako:

Nastanak čoveka i religija 42645910

Nastanak čoveka i religija 47699610

Nastanak čoveka i religija 88700010

Nastanak čoveka i religija Enki-e10

Nastanak čoveka i religija Wpid-p10

Nastanak čoveka i religija Zavera10

Nastanak čoveka i religija Sumeri10


Da bi naša priča dobila veći kredibilitet pogledajte ovaj članak iz novina:

Nikola DUPER: Razgovor s autorom “Knjige koja će zauvijek promijeniti naše ideje o Bibliji”
Treba reći da je podnaslov možda još intrigantniji: Bogovi koji su došli iz Svemira?

Imao sam čast sresti autora ove kontroverzne knjige tijekom jedne konferencije u Firenci gdje smo obojica bili u ulozi predavača. Mauro Biglino je predstavljao svoju knjigu i moram reći da sam bio doslovno zapanjen onim što sam čuo. Sljedeći korak je bio kupiti i pročitati knjigu što je samo pojačalo početni utisak da se zbilja radi o vrijednom tekstu. Treba reći da je Mauro hrabar čovjek koji je znao da će ga ova knjiga koštati posla, barem što se tiče Crkve i institucija koje su s njom povezane, ali to ga nije pokolebalo u namjeri da iznese činjenice koje su očigledno veoma dugo ostale skrivene. Ali za ovako jaku temu i najkraći uvod je predug pa bolje da počnemo sa ovim i za mene izuzetno zanimljivim razgovorom..


Tko je Mauro Biglino u profesionalnom smislu?

Radio sam za mnoge izdavačke kuće proizvodeći multimedijalne instrumente komunikacije. Osim toga radio sam za “Edizioni San Paolo”, nakon što sam završio studij starohebrejskog jezika kod židovske zajednice u Torinu, prevodeći Stari Zavjet sa mazoretskog teksta Codex Leningradensis. Do sada sam preveo 23 knjige Starog Zavjeta od kojih je njih 17 već objavljeno, četiri sam preveo za sebe, a dvije, “zahvaljujući” mojoj knjizi, nikada neće biti objavljene.

Da bi na najbolji način počeli ovaj razgovor, koji će pretpostavljam potaknuti mnoge i različite reakcije u Hrvatskoj, želio bih citirati Alberta Moraviju: “Ljudi duboke vjere nikada se ne skandaliziraju. Ne vjerujem da se je i Isus ikada skandalizirao, dapače, nije se nikada skandalizirao. Farizeji su se skandalizirali.” Želim otkloniti svaku sumnju da je ovaj razgovor način da se povrijedi ili obezvrijedi nečija vjera. Jedina namjera je predstaviti jednu knjigu koju veoma cijenim zbog sadržaja i metode kojom je pisana.

Potpuno se slažem s vašim stavom, odnosno, stvarni vjernici se ne skandaliziraju i sigurno se neće skandalizirati zbog moje knjige. Želim naglasiti da knjiga nema namjeru dovesti u pitanje ničiju vjeru, to jest, ja ne govorim o Bogu jer o Bogu ne znam ništa. Uvjeren sam da pravi vjernik može sve ono što nađe u mojoj knjizi smjestiti u plan božje providnost. Bog, jedini, svemogući, transcendentalni itd. može postojati, nezavisno od onoga što ja prevodim u mojoj knjizi i ne želim na nikakav način ulaziti u to pitanje. Iako nemam apsolutnu sigurnost jednog vjernika isto tako nemam niti sigurnost nevjernika.


Kako počinje vaš interes za starohebrejski?

Pošto već 30 godina proučavam religije i povijest religija, osjetio sam potrebu da se približim izvorima bez posredovanja. Dakle obratio sam se židovskoj zajednici u Torinu. Imao sam sreću naići na jednog velikog učitelja koji je i osnivač jednog centra židovskih studija koji i danas postoji.


Što ste otkrili zahvaljujući vašem poznavanju ovog jezika?

Prije svega otkrio sam svu prekrasnu konkretnost autora Biblije koju nažalost nisam našao u tradicionalnim prijevodima te iste Biblije u mnogobrojnim verzijama koje sam pročitao. Uz to, omogućen mi je pristup izvornim tekstovima bez posrednika.

Knjiga se zove “Knjiga koja će zauvijek promijeniti naše ideje o Bibliji – Bogovi koji su došli iz Svemira?” Govori li taj naslov i o tome što se vama dogodilo?

Da. Ali moram reći i da je naslov izabrao izdavač i da se nisam potpuno slagao, mislim da je pretjerano provokativan. Ali ipak taj naslov ima svoje opravdanje. Kada smatramo da imamo sigurne i provjerene ideje o nekom sadržaju i zatim počnemo postavljati pitanja o tom istom sadržaju, neizbježno je da ideje više neće biti one prvotne.


Dakle, vi ste pokušali napraviti jedan leteralni prijevod mazoretskih tekstova s tim da postoje i stariji prijevodi na grčkom jeziku. Jesu li napravljene usporedbe?

Prijevodi koje sam napravio za izdavačku kuću “Edizioni San Paolo” prema ugovoru su morali biti doslovni. Trebao sam prevesti stuttgartsku Bibliju masoretskog teksta iz Lenjingrada. To mi je dalo mogućnost potrage za izvornim značenjem konsonantnih korijena. Prijevod sam radio koristeći rječnike koje su razvili rabini u SAD-u i Izraelu, dakle koristeći prve izvore etimologije. Što se tiče izvora, odnosno masoretskog teksta iz Lenjingrada, treba reći da se radi o službenom izvoru ili, drugim riječima, općenito prihvaćenom biblijskom tekstu. Izazov je bio baš u tome da se provjeri što stvarno kaže tekst koji je izvor religije.

Oni koji su napravili grčku verziju, u trećem stoljeću, imali su pristup drugim izvorima koji samo djelomično odgovaraju Lenjingradskom, tako da je rabini ne prihvaćaju. Postoje komparativni studiji o ta dva izvora, a i sam namjeravam napraviti jednu publikaciju u kojoj ću objaviti razlike koje će pokazati kako su kroz stoljeća Biblije bile različite.


Znači da ćemo moći vidjeti postoje li razlike i u onim dijelovima koje ste objavili u knjizi o kojoj danas govorimo?

Točno, ali ne samo to, vidjet ćemo kako su se konsonante mijenjale kroz stoljeća. Ono što su Mazoreti napravili (kustosi tradicije, od 6. do 9 stoljeća) je ubacivanje vokala između niza konsonanti koje su pisane bez razmaka. To znači da su raspoznali riječi i unutar njih ubacili vokale. Dvije izuzetno zanimljive stvari su da nitko ne zna kako je bila vokalizirana Biblija, tada kada je napisana, kao i to da su Mazoreti napravili taj posao ne prema jezičnim temeljima već prema njihovoj teologiji i dogmi.


Sada kada smo saznali neke osnovne informacije zamolio bih vas da nam date nekoliko primjera iz knjige koja je podigla toliko prašine i zbog koje ste na koncu ostali bez posla.

Možemo početi od stvaranja čovjeka. Radi se tekstu koji je puno konkretniji od onog kojeg smo navikli slušati. Tu operaciju vrše bića koja Biblija naziva Elohim (ime koje je uvijek prevođeno u jednini kao Bog, dok Biblija nikada ne dovodi u sumnju da se radi o više individua) i koja u tom opisu izgleda veoma slično onome što bi mi danas nazvali genetska inžinjerija. Prijevod nam kaže da su stvorili vrstu homo sapiens tako da su napravili određene promjene na hominidima koji su već postojali na Zemlji. Očigledno je, dakle, da ne ulazim u pitanje stvaranja ljudske vrste, kao i da je sasvim moguće da je Bog prethodno stvorio čovjeka i sve ostalo, ali je sasvim jasno da Biblija ne govori o tome. Zanimljivi su opisi viđenja proroka koji, bez ikakve mistifikacije i na veoma konkretan način, govore o letećim objektima kojima se i sami proroci čude. Vrijedno je spomena da je njihovo čuđenje, pošto se radi o nečemu što potpuno izlazi iz njihove sfere shvaćanja, ipak manje od našeg kada smatramo takve slične pojave nestvarnima. Treba spomenuti i deset zapovijedi koje ne odgovaraju učenjima koje mi poznajemo. To su zapovijedi za koje i sam Elohim kaže da su bitne za savez. Znači postoji cijeli niz aspekata koji potpuno mijenjaju mnogo toga što nam je dosada rečeno.


Možete li nam dati tih deset doslovno prevedenih zapovijedi?

U XXXIV poglavlju Knjige Izlaska, gdje se govori o zapovijedima, Jahve govori sa Mojsijem i kaže mu doslovno: “Zapiši za tebe sljedeće riječi koje će biti temelj saveza s tobom i Izraelom:

   Ne sklapaj saveze s drugim stanovnicima zemlje
   Ne uzimaj druge žene sinovima Izraela
   Ne izrađuj božanstva od lijevanih metala
   Poštuj slavlje izlaska iz Egipta
   Posveti meni svu prvorođenu mušku djecu
   Poštuj subotu
   Svaki muškarac će se morati pojaviti ispred mene tri puta godišnje
   Ne nudi krv žrtve na kruhu
   Meni daj prve plodove zemlje
   Ne vrij kozlića u mlijeku njegove majke


Može li nam pomoći ovaj vaš prijevod u potrazi za takozvanom nedostajućom karikom u ljudskoj evoluciji?

Ako želimo vjerovati onome što piše u Bibliji i ako smatramo ispravnim prijevod riječi Tselem koja, prema svim etimološkim rječnicima rabina, znači nešto materijalno što sadrži sliku i priliku Elohima, sigurno je da može. Biblija nam kaže da su nas ova bića napravila tako da su unijela, u već postojeće humanoide, nešto što je izvađeno iz samih Elohima i što sadrži njihovu sliku i priliku. Naravno mi danas znamo da je riječ o DNA. Ako se jednog dana prihvati to što piše, ne samo u Bibliji nego i u puno starijim i preciznijim Sumerskim tekstovima, tada ćemo shvatiti zašto smo neuspješno tražili tu takozvanu nedostajuću kariku. Vjerojatno ta karika ne postoji nego je zastupljena upravo s ovom operacijom genetskog inžinjeringa.


Postoje li opisi fizičkog izgleda Jahve, divova, anđela i drugih bića?

U standardnoj Bibliji ne postoji opis Elohima, dok u Enohovom apokrifnom tekstu postoji. Treba reći da je taj tekst apokrifan samo za katolike dok je za koptsku Bibliju kanonski. U njemu se kaže da su Elohim bili visoki, tvrde kože, velikih i sjajnih oči, lica koje je naizgled zračilo svjetlo. U Bibliji u dva navrata postoje opisi divova. Jedan je onaj poznati kada se David bori sa Golijatom, koji je jedan od nekoliko divova koji se nalaze u redovima Filistejaca, i kaže se da imaju šest prstiju na rukama i nogama, znači sveukupno 24. Zanimljiv je i opis anđela koji su u Bibliji sve osim duhovnih entiteta. O njima se govori kao o materijalnim bićima, sa rukama, dvije noge, koja moraju jesti i piti, mogu se uprljati, moraju se prati, moraju hodati, moraju se odmarati baš kao i mi.


Tko su bili divovi, odnosno u kakvoj su vezi sa Elohimom?

To je veoma kontroverzna tema. U jednom trenutku Biblija kaže da su Elohimomi sinovi vidjeli da su Adamove kćeri zanimljive za seksualne odnose i tako su se sjedinili s njima. Problem je u tome što Biblija govori i o postojanju divova koji su se zvali Nephilim ali ne kaže da su oni rezultat miješanja Elohima i ljudi, tako da postoji mogućnost da se radilo o nekoj drugoj vrsti.


Spomenuli ste Adamove sinove, možete li nam objasniti što znači Adam prema vašim istraživanjima?

Adam proizlazi iz riječi Adama koja se koristila za definiranje Zemlje, dok je riječ Nerez značila zemlja u smislu njenih stanovnika. Pretpostavljam, dakle, da su riječ Adam koristili za stanovnika planeta Zemlje, prije svega da bi ga mogli razlikovati od drugih koji, po svemu sudeći, nisu bili zemljani.


Spominje li Biblija kada su Elohim stigli, zašto su stigli i kada su otišli?

Ne postoji nikakva naznaka o tome kada su stigli i svaka pretpostavka, ako se temeljimo na Bibliji, ne bi bila korektna. Ne spominje se zašto su stigli ali postoji bilješka o trenutku kada su Elohimi podijelili teritorije kojima će upravljati (10. poglavlje knjige Postanka i 32. poglavlje Ponovljenog Zakona – Deuteronomium). Kaže se da je u jednom trenutku njihov vođa podijelio teritorije na zone utjecaja i da je Elohim, kojega mi poznajemo pod imenom Jahve, izabrao svoj.


O tome kada su otišli ispričat ću vam jednu zanimljivu priču. U knjizi “Židovski ratovi” Josip Flavij, 67. – 68. godine nove ere, govori da su u artemizijskom mjesecu, koji dolazi nakon mjeseca židovskog Uskrsa, svećenici u hramu čuli veliku buku i glas koji kaže: “Mi napuštamo ovo mjesto”. Odmah zatim, piše Josip Flavij, vidjeli su na nebu desetke nebeskih kola koja su letjela među oblacima. Dodaje da su mnogobrojni ljudi bili svjedocima jer bi inače taj događaj bio nevjerojatan. Tko želi provjeriti ova epizoda je ispričana u šestom poglavlju spomenute knjige, stihovi 296 – 299.


Vrlo zanimljivo. Dakle Elohimi su bili prisutni na zemlji i u Isusovo doba?

Prema Josipu Flaviju izgleda da jesu.


Postoje li arheološke potvrde onoga što ste pronašli u Bibliji?

Recimo da jezgra Biblije sve više pronalazi potvrde u arheološkim istraživanjima iako moramo uzeti u obzir da svaki narod, kada priča svoje priče, vrlo često pretjeruje, uljepšava i izbjegava neke istine i govori dobro o sebi. Postoje arheološki nalazi u hramu pronađenom u mjestu Kuntilla Ajrud, između Sinaja i Negeva, koji svjedoče kako je Elohim zvan Jahve bio služen i poštovan od strane židovskih proroka zajedno sa njegovom “Asherah” odnosno partnericom. Samo naknadno je teologija izbacila ženu ali još u petom stoljeću, Židovi sa egipatskog otoka Elephantina, slavili su Yahua i njegovu partnericu Anat – Yahu.

Prije šest mjeseci istraživači sa sveučilišta u Tel-Avivu pronašli su čeljust homo-sapiensa, u pećini u centru Izraela, koja, sudeći po dosadašnjim istraživanjima, potiče iz razdoblja od oko 250.000 do 400.000 godina prije Krista. Ako ova vijest bude potvrđena morat će se ponovno napisati povijest homo-sapiensa i morat će se ozbiljno uzeti u obzir podatak iz same Bibilije koja govori o operaciji genetskog inženjeringa baš u tom periodu.


Što možemo reći o imenu Jahve?

Uz ime Jahve vezano je puno toga zanimljivog. Prije svega treba reći da nije poznato na kojem jeziku je to ime prvi put izgovoreno. Sigurno je samo da to nije bio hebrejski jer tada nije postojao. Biblija kaže da je prvi put izgovoreno u doba Enosa, Adamovog unuka. I kada se Jahve pojavljuje pred Mojsijem, koji ga pita kako se zove, on izgovara tetrogram YHVH dodajući: ovako ćete me se sjećati. Dakle Mojsije tada nije govorio, kao i narod koji ga slijedi, hebrejski nego vjerojatno egipatski, možda neku varijantu amorićanskoga ili čak aramejskoga jezika koji se tada počinjao širiti. Tetragram je zapisan tek nekoliko stoljeća poslije, negdje oko osmog ili devetog stoljeća prije Krista, na osnovu izgovora jezika koji ne poznajemo.


Iako se vaše istraživanje temelji isključivo na biblijskom tekstovima bilo bi zanimljivo čuti koliko se rezultati podudaraju sa zaključcima Zacharie Sitchina.

Sitchin se temelji na sumersko-akadskim i babilonskim tekstovima i tek ponekad zalazi u Bibliju. Ja radim potpuno obrnuto, polazim od Bibilije i tek povremeno konsultiram sumersko- akadske tekstove na kojima se dijelom temelji i sama Biblija. Ono što mogu reći je da Biblija potvrđuje Sitchina puno više nego što je i on sam ikada rekao. Recimo viđenje proroka Zaharije kada opisuje ono što naziva leteći Efa (veoma teško prevodiva riječ, a koja je često izraz za mjeru žitarica, 1 efa sadrži otprilike 40 litara žita) koji ima metalni poklopac (prozor) koji kada se otvori otkriva ženu koja ga vozi. Zatim dolazi još jedna leteća žena i tada obje odlete. Kada prorok Zaharija pita anđela Malaha, koji je bio s njim, gdje nose Efu, anđeo mu kaže da ga vode u zemlju Sumer gdje će mu biti sagrađen temelj na koji će ga postaviti. Vidimo, dakle, da u Bibliji postoji jasan opis letećih objekata, a spominje se i Sumer gdje taj objekt odlazi. Zanimljivo da je, po Sitchinu, upravo Sumer mjesto gdje su ti leteći objekti stigli i odakle su polazili. Mogu još dodati da već više mjeseci čitam prijevode klinastih sumerskih tekstova, koji nemaju veze sa Sitchinom, kao na primjer priču o sumerskom Edenu, i nalazim velike sličnosti i paralelizme sa Biblijom.


Ako krenete od vaših prijevoda kako bi definirali Bibliju?

Rekao bih da je to klasična povijesna knjiga koja se ne bavi religijom. I sami Elohimi se nisu nikada, prema onome što piše u Bibliji, bavili duhovnošću ili onostranim. Moji prijatelji Židovi, iz židovske zajednice u Torinu, mi kažu da oni o onostranom ne znaju ništa jer im njihov Bog nikada ništa o tome nije rekao. Mogu samo dodati da je to jedna velika istina.


Iako je, prema vašim prijevodima i zaključcima, Biblija samo povijesna knjiga, ipak ste radili na tekstu koji je temelj duhovnosti velikog dijela čovječanstva pa me zanima kakav je vaš odnos prema duhovnosti i Bogu?

Pošto već trideset godina radim na ovim tekstovima znam što je rečeno o Bogu kroz povijest čovječanstva. Svjestan sam da se prema Bogu može imati samo jedan stav: vjera. Uzaludni su pokušaji da ga opišemo, shvatimo ili opravdamo. Ako moram izabrati jedan stav tada bi izabrao Apofatizam koji govori da o Bogu ne treba reći ništa. Čak i kardinal Martini nedavno, u knjizi “Noćni razgovori u Jeruzalemu”, kaže: “Bog se ne da svrstati i dakle, Bog se ne može smatrati samo Bogom katolika”. Prema tome meni je draže ne govoriti jer o Bogu ne znam ništa. Prema Bogu možemo imati samo vjeru i ništa drugo. Tko ima vjeru treba je sačuvati za sebe, treba je živjeti hrabro i dosljedno, ne treba o njoj polemizirati, ne treba niti pokušavati uvjeriti druge jer, čim pokuša svesti Boga na razinu racionalnog objašnjenja, samim tim ga obezvrjeđuje čineći ga diskutabilnim.


Mislim da ste svjesni da ste ovom knjigom ušli u domenu onoga što se uopćeno naziva ufologija. Od kada traje vaš interes za ufologiju?

Nemam nikakvog interesa u ufologiji i o NLO-ima ne znam ništa. Zanimljivo je da oduvijek živim u podnožju planine Musinè, koja je jedno od najpoznatijih mjesta u Italiji po broju pojavljivanja NLO-a, i usprkos tome nikada nisam imao priliku vidjeti barem jednoga. Ali da budem do kraja jasan, ako bi mi sutra rekli da NLO-i ne postoje za mene to ne bi imalo nikakvog značaja. U Bibliji piše to što sam preveo i za mene je potpuno nebitno postoje li danas isti fenomeni ili ne.


Moram priznati da je moje pitanje bilo tendenciozno, želio sam samo potvrditi da ovu knjigu nije napisao ufolog.

Apsolutno ne! Dapače, ja se uopće ne želim baviti ufologijom, ne zato što mislim da nije vrijedna truda, nego jednostavno zato što nemam za to vremena. Želim posvetiti sve vrijeme koje imam na raspolaganju isključivo prijevodima.


Smatrate li da su ufološki studiji bitni za prošlost i budućnost čovječanstva?

Uvjeren sam da su bitni ali isto tako sam uvjeren da se svatko mora baviti svojim poslom. Imam pred sobom još jako puno starih tekstova da bih se mogao posvetiti bilo čemu drugom, koliko god to bilo zanimljivo kao recimo ufologija.


Ali da se vratimo našoj temi, čime se bavite u novoj knjizi?

Riječ je, kao i u prvoj knjizi, o Bibliji i o leteralnom prijevodu. Predstavljam prijevode iz knjige Postanka, govorim o anđelima i kerubinima i dokazujem, zahvaljujući razoružavajuće jasnim riječima same Biblije, da su kerubini bili u stvari leteće mašine i objašnjavam njihovu funkciju. Govorim o Sotoni i Luciferu, figurama koje su potpuno umjetno stvorene. Jedno poglavlje je posvećeno Jahvi, jedno monoteizmu, jedno o izabranom narodu i činjenici da je bilo više izabranih naroda kroz stoljeća. Po svemu sudeći ti “izabranici” su bili prije svega rezultat novih genetskih inženjeringa, kao recimo Noe.


Ako vam sada ne postavim sljedeće pitanje uvjeren sam da ću navući na sebe mržnju naših čitatelja i mogao bih završiti u paklu. Kako su opisani Sotona i Lucifer?

Sotona je teološka izmišljotina. Satan nije bilo ime nekog bića nego izraz za protivnika, odnosno za funkciju koju danas zovemo javni tužitelj. Mogli su je imati Malahimi, znači anđeli, kao i ljudi. Ta funkcija nije bila u smislu protivnika Boga (Elohimi), naprotiv, često su ih upravo oni postavljali. Paralelizam između Sotone i Lucifera je potpuna izmišljotina koja potječe iz XIV poglavlja Izaijine knjige. I u ovom slučaju dokazujem, prenoseći kao uvijek originalni starohebrejski tekst, da se to ime ne odnosi na Sotonu nego na vladara na Bliskom Istoku kojemu se Izaija ironično obraća: “Ti koji se smatraš svjetlonošom i sinom Auore sada ćeš pasti i završiti u prašini kao i svi drugi ljudi”. Upitno je da li je riječ o Nabonedu i tumačim zašto, ili o Kserksu I Velikom i objašnjavam zašto smatram da je ipak riječ o potonjem. Nepostojanje Sotone je zaista vrijedan podatak pošto sva glupost sotonista počiva na izmišljenom entitetu pa bi bilo vrijeme da prestanu sa obožavanjem nečega što ne postoji.


Postoje li prijevodi vaše knjige?

Prva knjiga je već prevedena na engleski jezik, uskoro i na španjolski, a mislim da je gotova i elektronska verzija koja će vrlo skoro biti objavljena uz mogućnost kupnje preko Interneta. Nažalost, još ne mogu reći na kojem siteu. Druga knjiga izlazi u rujnu i sigurno je da će i ona biti prevedena na engleski jezik.

Hvala lijepa na ugodnom i zanimljivom razgovoru i sve najbolje u vašem budućem radu.


http://www.skriveno.com/index.php/2011/06/nikola-duper-razgovor-sa-autorom-knjige-koja-ce-zauvijek-promijeniti-nase-ideje-o-bibliji/


Enki i Enlil iz duhovnog ugla

Obojica i Enki i Enlil su nam dati kao "slika" odnosno principi jedan za dobro, a drugi za zlo. SVA učenja i sve religije postoje kako bi nas svrstale na jednu ili na drugu stranu. Ovo nam je iskušenje, jer kako sam pisao ranije da nema zla ne bismo znali šta je dobro i obrnuto. Dakle, kada prihvatimo OBA ova principa u sebi (to su one 2 podjednake zmije našeg znaka koje se penju uz kičmu o kojima sam pisao nešto ranije), tada se otključavaju vrata prosvetljenja i imamo pristup univerzalnom centru znanja. Samo od nas i našeg uma koliko je on deprogramiran zavisi to koliko ćemo moći pristupiti tom znanju.

Dakle, sve religije su u stvari prisutne kako bi nas ograničile na jedan ili drugi princip te kako nebismo mogli radi toga doživeti prosvetljenje, videti i shvatiti u kakvom matriksu živimo. Tada postajemo ograničenog uma, a to znači da nismo bezgranični u shvatanjima nego smo ograničeni samim sobom tj. onim što smo poprimili u naš um. SVE što nije otvoreno za najnovija i najneverovatnija saznanja ma kako ona čudna bila, je u stvari ograničenost u umne zapravo mentalne programe.

Naš znak sangejzinga jasno pokazuje ove principe koji nam govore da treba da prihvatimo podjednako OBA principa, odnosno i dobro i zlo te da ne treba da biramo među njima, nego da im dozvolimo da se sjedine u jedno nešto potpuno novo, a to je po meni "Pozitivan neutral" na taj način imamo pristup univerzalnom centru znanja koje nam se otvara. Sve dok ne budemo objedinili ove principe u nama živećemo u našim umovima odnosno nametnutim mentalnim konstrukcijama tj. iluziji.

Postavljena je blokada da ne doživite lako prosvetljenje! ta blokada je u vašim glavama i jednom principu na koji se SVI hvataju kao na udicu, i onda ostaju neprosvetljeni.

Oduvek vam je servirano da morate izabrati između dobra i zla, između boga i satane, jing i janga.... ali, to je POGREŠNO.

Ja vam sada obznanjujem da trebate prihvatiti OBA principa odjednom, jer odabiranjem jednog jača drugi u vama, i tako se stvara velika neravnoteža. Kada prihvatite dobro i zlo podjednako, ono se SPAJA u vama i tada nastaje nešto što ja nazivam "pozitivan neutral". Vi se ne trudite da budete dobri, nego ste dobri, vidite jasno stvari kakve jesu, otvaraju vam se novi vidici, pristupate za vas do sad neotkrivenom znanju, jasno vidite i shvatate.

Pogledajte naš znak sangejzinga, dve zmije koje se penju uz kičmu. OBE su jednake i nema razlike među njima... znači OBA principa treba da prihvatite PODJEDNAKO, kako bi se one ravnomerno penjale kičmom i stigle do krunske čakre i tu se SPOJILE u jedno. Pazite, one su samo naizgled razdvojene, ali se povremeno SPAJAJU i tu dolazi do izražaja istočnjački znak jing i jang (koji znači da u svakom dobrom ima pomalo zla, i da u svakom zlu ima pomalo dobra).

KADA SE TO DESI ONDA SU POLARITETI (dobro i zlo) SPOJENI U VAMA I TADA DOŽIVLJAVATE PROSVETLJENJE. SVE DOKLE GOD SE ODLUČUJETE SAMO IZMEĐU DOBRA ILI SAMO IZMEĐU ZLA, NIKADA NEĆETE DOŽIVETI PROSVETLJENJE, MOŽETE ČAK POLUDETI KAO SAMOZVANI MASONSKI GURU KOJI ME PROGANJA VEĆ DVE GODINE!

To je ta blokada u vašim glavama koja je podignuta naukama o dobrom i zlu, tj. Bogu i Satani. Netrebate se odricati ni jednog, nego ih trebate prihvatiti oba podjednako- to je KLJUČ koji vam sada dajem. ♥️

Spojite polaritete u vama i dopustite prosvetljenju da se desi...

Ostatak teksta imate na linku ovde:
http://www.cybermikan-sungazing.org/nastanak-coveka-i-religija

 Nastanak čoveka i religija 849889
Nazad na vrh Ići dole
http://www.cybermikan-sungazing.org/
 
Nastanak čoveka i religija
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Sungazing- Gledanje u Sunce forum za Balkan  :: SUNGAZING- SOLARNA JOGA Naš sajt: http://www.cybermikan-sungazing.org :: Rasprave-
Skoči na: