cybermikan Admin
Broj poruka : 518 Points : 1377 Reputation : 3 Datum upisa : 02.06.2010 Godina : 50 Lokacija : 7. Dimenzija
| Naslov: Mirjan Najt, autor članaka: Journel of Conscious Living-intervju sa Hira Ratan Manekom Pet Jun 04, 2010 11:37 am | |
| Ljudska Fotosinteza-povratak svom izvoru?
Intervju sa Hira Ratan Manekom-Miriam Knight
Hira Ratan Manek je rođen 1937. i odrastao u Kerali u Indiji gde je i diplomirao mašinstvo. Po završetku studija se priključio porodičnom poslu, brodarstvu i trgovini začinima i to je radio do odlaska u penziju 1992. Nakon odlaska u penziju počeo je da proučava gledanje u Sunce, posebno učenje Đainskog Gospoda Mahavira, koji je izvodio ovu metodu pre 2600 godina. Od juna 1995. HRM živi od Sunčeve energije, vode i povremeno uzme šolju čaja ili puter mleka “u društvene svrhe”.
MK: Hira, prestali ste da jedete čvrstu hranu 1995. i zbunili lekare i naučnike koji su vas proučavali tokom postova na vodi u trajanju 211 i 411 dana. Kako to postižete?
HRM: Ovo je drevna veština zasnovana na logici i modernoj biologiji koja se za energiju oslanja na vodu i Sunčevu energiju. To je prava fotosinteza koja se dešava u ljudskom telu.
MK: Da li mislite da svi imamo skrivene sposobnosti da to radimo?
HRM: Svi…svako ljudsko biće! Jogananda u svojoj autobiografiji pominje nekolicinu ljudi koji žive od Sunčeve energije, kao Tereza Nojman i Giri Bala, koja je preživela preko 50 godina bez hrane i tečnosti, samo od Sunčeve energije. Giri Bala nije obelodanila ovu tehniku, rekla je da svet nije spreman za nju. Skroman rad koji sam ja obavio je proučavanje drugih i objavljivanje ove drevne tehnike. Ja nisam otkrio ništa.
MK: Zašto mi to više ne radimo?
HRM: U poslednjih nekoliko hiljada godina je postojao jaz u komunikaciji. Ja ne polažem pravo na otkriće ove prakse-samo sam je oživeo. Sve kulture u prošlosti su imale ovu praksu. U Indiji se to zvalo Surjanamaskar; u Egiptu je to bilo obožavanje Boga Sunca Ra, i imali su piramide da zauzdaju Sunčevu energiju; starosedeoci Amerike su imali plesove gledanja u Sunce; Peru je imao hramove Sunca kao što je Macchu Picchu; Brazilijanci i Meksikanci su obožavalli Boga Sunca. Kad kažemo obožavanje Sunca to je zbog procepa u komunikaciji u vezi sa tim kako su koristili Sunce u starim vremenima. Ljudska bića su tako inteligentna da neće obožavati nikoga ako nema neke dobrobiti od toga. Znali su kako da koriste Sunce u svom svakodnevnom životu.
MK: Kažete da se to sad vraća zato što je potrebno svetu.
HRM: Da, ljudi su siti modernih lekova za lečenje svojih bolesti.
MK: Da li je to stvar po principu sve ili ništa ili se dobrobiti povećavaju sa povećavanjem izloženosti Suncu?
HRM: Da, postoje tri podele. Prvo dolazi mentalno zdravlje koje stičete sa tri meseca gledanja u Sunce. Morate početi polako sa 10 sekundi i postepeno povećavati do recimo 15 minuta dnevno, ali samo prvi sat od izlaska Sunca ili poslednji sat do zalaska. Za decu, granica je 5 minuta. Ne morate da prestanete da jedete, samo smanjite količine. A najbolje zdravo piće je voda koja je stajala na Suncu u staklenim teglama. Još bolja je ako stavite drago kamenje u nju.
Ako to radite šest meseci steći ćete fizičko zdravlje. Ako nastavite do devet meseci dobijate i duhovno zdravlje. Izbor je na vama.
Danas smo zaplašeni ultraljubičastim efektom Sunčeve svetlosti. To je greška moderne nauke koja nam govori o UV svetlu u podne. Ali Sunčevo svetlo nema uvek loše ultraljubičasto svetlo. Dokazano je da je tokom prvog sata po izlasku i poslednjeg sata do zalaska Sunca u bilo kom delu sveta UV zračenje na nuli.
MK: Šta se dešava ako živite u delu zemlje kao što je Portland gde imamo mnogo kišnih i oblačnih dana?
HRM: U tom slučaju uspeh može da dođe malo kasnije, ali će ipak doći. Ako ste u tropskoj zemlji napravićete od svog tela Solarni čip za dve godine. Ovde za to može da treba četiri godine. U odgovarajuće vreme možete gledati tamo gde bi trebalo da je Sunce kroz oblake, ili kasnije kad se pojavi možete gledati kroz stakleni prozor koji će profiltrirati ultraljubičastu svetlost u nekoj meri, i imaćete nešto dobrobiti. Uspeh je zagarantovan.
MK: Šta podrazumevate pod mentalnim zdravljem?
HRM: Ah, mentalno zdravlje. To je veoma velika, ozbiljna stvar sa kojom se svet suočava. Svima nam nedostaje ravnoteža uma i zato pravimo greške i previde. Sa savršenom ravnotežom uma počećete da mislite na pozitivan način-negativne misli nestaju. Puni ste samopouzdanja i postajete neustrašivi u životu.
MK: Zašto svetlost donosi takav efekat?
HRM: Zato što po rođenju imamo beskonačne moći. Naš mozak je super računar.Ulazimo u doba kad će računari biti prošlost. Koristićemo “mozguter” (mozak-kompjuter). Moć koju smo dobili rođenjem je softver ovog računara. Naš process mišljenja je kao kombinacija tastature i miša. Ono što nedostaje računaru je napajanje strujom, a napajanje je Sunčeva energija. Na kraju krajeva znamo da ona stvara struju. Ovo svetlo može da uđe u mozak samo kroz ljudsko oko. Oko je direktno povezano sa mozgom, to je medicinska činjenica.
MK: Znači, upijanje kroz kožu nije značajno?
HRM: Ono ima samo privremeno delovanje. Svetlost mora da padne na oči da bi mozak dobio energiju ako želite trajnost. Vidite kako u vašem području (severno-zapadni Pacifik) ljudi dobiju zimsku utučenost ili Sezonsku potištenost (SAD) bez Sunčeve svetlosti.
MK: Da li to znači kad smo van mentalne ili osećajne ravnoteže da su nam baterije skoro prazne?
HRM: Da, svakako. Našim ćelijama treba dopunjavanje, a one mogu da se dopune kao baterije. Žao mi je kad čujem da ljudi ove neravnoteže osećanja leče antidepresivima umesto Sunčevim svetlom. Potrebno je da vam telo bude kao Solarni čip. Kad to jednom uradite, a za to treba oko dve godine, možete biti neko vreme u mraku i ništa loše se neće desiti.
MK: Da li veštačko sunčevo svetlo kao što su sijalice punog spektra može da postigne istu stvar?
HRM: Veštačko svetlo nema fotone koje prirodna Sunčeva svetlost ima. Nikad ne možemo da budemo bolji od Prirode.
Gledanje u Sunce je veoma prikladno za SAD gde je gojaznost najveći strah. Najbolja stvar za gojaznost je hodanje bosih nogu pored mora po suvom toplom pesku 45 minuta u večernjim časovima i gledanje u Sunce. Ovo aktivira 5 glavnih žlezda kroz akupresurne tačke. Ako se gojaznost ne izleči, imaćete veliki problem. Ali ljudi ne mogu da poste i sami da kontrolišu glad. Sa gledanjem u Sunce vi ne postite jer glad nestaje.
Čak i medicinari se slažu da telu treba samo energija, ne hrana. Kad jedemo biljke, mi pretvaramo hranu u energiju, ali to je sekundarni izvor Sunčeve energije. Zato ljudi koji jedu sirovu hranu kažu da ne treba kuvati jer se time gubi Sunčeva energija. U ne-vegeterijanskoj hrani energija još više izgubi vrednost.
MK: Kakvo još delovanje Sunčevo svetlo ima na zdravlje?
HRM: Telo ima mehanizam za upijanje Sunčeve svetlosti direktno u mozak i stimulisanje 5 važnih žlezda. Medicinska nauka je epifizu (pinealna žlezda), ono što zovemo treće oko, smatrala beskorisnom. Ali naučno je pokazano, gledajući pre i posle magnetne rezonance, da kad se aktivira epifiza sve više neurona u mozgu se regeneriše.
MK: Da li to znači da ovo može da ima uticaja na lečenje Alchajmerove i Parkinsonove bolesti?
HRM: Svakako! Imam grupu gde se ljudi leče od depresije, Alchajmerove, Parkinsonove bolesti-svih tih stvari. Imao sam gospodina koji je bio u kolicima. Samo se sunčao godinu dana i sada je potpuno u redu. Medicinska nauka kaže da se neuroni ne regenerišu, ali regenerišu se; a kada se regenerišu starenje se usporava, životni vek se produžava, a pamćenje i inteligencija postaju veličanstveni. Telo ima samo-popravljajuće i samoisceljujuće sposobnosti. Ako um misli da se popravljamo, mi to zaista i činimo, ali mi smo negativni prema sebi.
MK: Recite mi nešto o razvoju duhovne strane posle godinu dana gledanja u Sunce.
HRM: Da, to je najbolja stvar. Zašto smo zaostali u duhovnosti? Zato što nam nedostaje mentalno zdravlje i duhovna ravnoteža. Imamo toliko želja, želja… One ubijaju naš fizički sistem i ometaju naš mir i svetski mir.
Kad ste u savršenoj ravnoteži, pozitivni i neustrašivi, nećete povrediti druge ljude. Na kraju krajeva, šta je greh nego povređivanje drugih? Kad nema greha, mi smo u duhovnom kraljevstvu; automatski nam se dešavaju najbolje stvari. Jednostavno-ne povređuj druge.
MK: Koja vizija vas vodi da držite predavanja širom sveta?
HRM: Sveobuhvatno isceljenje i mir svuda. Neće biti energetskih kriza jer Sunčeva energija neće nikad prestati; neće biti zagađenja jer Sunčeva energija ne stvara zagađivače; neće biti gojaznosti ni gladi; neće biti SIDE ni raka, svinjska- meksicka ili ne znam kakva jos gripa kada se pojavi nam nece moci nista. Svi će biti mentalno, fizički i duhovno u redu. Da, krećemo se prema zlatnom dobu Satyuge, iz sadašnje kaliyuge-od lošeg do večno dobrog. | |
|